Opreste-te din tot ce faci! BUGATTI tocmai a spart bariera celor 300 mph. VIDEO cu momentul

Opreste-te din tot ce faci! BUGATTI tocmai a spart bariera celor 300 mph. VIDEO cu momentul
  • Bugatti Chiron este cea mai rapida masina de serie de pe Pamant
  • A atins 490.48 km/h
  • Exemplarul in cauza a avut cateva modificari
Distribuie pe Facebook

Pilotul de teste al celor de la Bugatti, Andy Wallace, a reusit sa sparga bariera celor 300 mph cu un Chiron modificat. Hypercar-ul din Molsheim devine astfel prima masina de strada care se apropie atat de mult de de 500 de km/h.

Titlul pentru cea mai rapida masina de serie de pe Pamant tocmai a revenit in curtea francezilor de la Bugatti, dupa ce a fost tinut o perioada buna de timp de suedezii de la Koenigsegg.

Asta pentru ca Andy Wallace, fost pilot in cursele de anduranta si actual pilot de teste la Bugatti, a reusit sa treaca de 300 mph (482 km/h) cu un Chiron modificat special pentru aceasta premiera. Recordul a fost stabilit pe pista de incercari Ehra-lessien a nemtilor de la Volkswagen.

Bugatti nu a dat, cel putin pana acum, mai multe detalii cu privire la noul record mondial de viteza, dar britanicii de la Top Gear sustin ca masina in cauza este cu 25 de centimetri mai lunga decat una de serie.

Cu pedala de acceleratie lipita de podea, Bugatti Chiron a atins o viteza maxima de 304.773 mph sau cu alte cuvinte 490.483 km/h. Rezultatul a fost certificat de catre cei de la TUV.

La scurt timp dupa recordul celor de la Koenigsegg, care au reusit sa atinga 457 km/h cu Agera RS, mai marii producatorului din Molsheim au declarat ca nu sunt interesati in a le da replica suedezilor. Dar ceva pare ca i-a facut sa se razgandeasca. Si bine au facut.

Distribuie pe Facebook
mai multe