Opt dintre cele mai exotice marci auto din lume

Opt dintre cele mai exotice marci auto din lume
Cu totii visam la cum ar arata masina ideala pentru noi, dar oare stim ce inseamna o adevarata piesa auto de colectie?
Distribuie pe Facebook

Exista o serie de modele care se remarca printr-un exotism desavarsit, prin ingeniozitatea cu care au fost construite, ajungand sa reprezinte adevarate opere de arta pe patru roti. Sa fii posesorul unei astfel de capodopere iti schimba, cu siguranta, intreaga perceptie despre cum ar trebui sa fie construita un autoturism.

Care sunt insa gigantii in materie de masini exotice? Iata opt dintre cele mai interesante exemplare in acest sens, cele care ilustreaza o desavarsita punere in scena a unor viziuni creative:

Ferrari

Opt dintre cele mai exotice marci auto din lume

Spiritul Ferrari a luat nastere odata cu celebrul pilot de curse, Enzo Ferrari, cel care a reusit prin inovatie sa marcheze inceputul unor activitati sportive prospere.

Modele precum 250 GTO, F40, F50, Enzo sau LaFerrari nu fac decat sa evidentieze de ce brandul italian isi merita pe deplin locul intai in topul producatorilor de masini exotice.

Lamborghini

Opt dintre cele mai exotice marci auto din lume

Desi viziunea originala apartine fondatorului Ferrari, nici cel care a pus bazele marcii Lamborghini nu s-a lasat mai prejos. Spiritul competitiv puternic a fost catalizatorul unor idei inovative, care astazi stau in spatele etalarii unor modele exotice uimitoare, precum Diablo, Murcielago, Aventador si asa mai departe.

Bugatti

Opt dintre cele mai exotice marci auto din lume

Cu o revenire spectaculoasa in prim planul industriei auto, Bugatti infatiseaza echilibrul perfect dintre designul unic si performanta tehnica. Ocupand locul al treilea in topul nostru, celebrul Veyron si derivatele sale cu pana la 1.200 CP sub capota frapeaza prin combinatia inedita dintre spiritul estetic si tehnologia avansata.

Pagani

Opt dintre cele mai exotice marci auto din lume

La sfarsitul anilor '80, Horacio Pagani, fost membru al echipei Lamborghini, a decis sa-si creeze propriul autoturism, pe care l-a botezat C8. Ulterior, numele a fost schimbat in Fangio F1, pentru a-l comemora pe marele campion de Formula 1 - Juan Manuel Fangio.

Versiunea de serie a impresionantului prototip a iesit pe piata sub denumirea de Zonda, iar restul este istorie: atat versiunile C12, S, F, Tricolore sau Cinque, car si noul model Huayra plaseaza Pagani pe locul patru in clasamentul celor mai exotice marci auto.

Aston Martin

Opt dintre cele mai exotice marci auto din lume

Lionel Martin si Robert Bamford au fondat impreuna Aston Martin in anul 1913. Numele companiei sub care produceau masinile era Bamford & Martin. Mai tarziu, cei doi au decis sa mearga pe drumuri separate, fiecare proiectandu-si propriul autoturism.

Remarcandu-se prin designul aparte al caroseriei, modelele Aston Martin DBS, DB9 Volante, V12 Vantage S sau One-77 sunt demnele ocupante ale locului cinci in clasamentul realizat.

McLaren

Opt dintre cele mai exotice marci auto din lume

Legendara mostenire McLaren va fi intotdeauna legata de Bruce McLaren, un nume cu rezonanta in lumea sporturilor cu motor si inca foarte des utilizat in cadrul competitiilor de Formula 1 organizate astazi.

Succesul neozeelandezului s-a bazat pe spiritul lucrului in echipa, pe implicare si inovatie. Asadar, McLaren ocupa astazi locul sase in topul celor mai exotice branduri din intreaga lume, aducand la rampa modele impresionante F1, 675 LT sau P1.

Bentley

Opt dintre cele mai exotice marci auto din lume

Pozitia a saptea a clasamentului este ocupata de binecunoscutul Bentley, o masina cu un istoric cel putin interesant: britanicii au pornit de la initiativa proiectarii motoarelor de avioane si au ajuns intr-un final sa produca masini dintre cele mai exotice.

In perioada 1930 - 1982, compania a fost detinuta de echipa Rolls-Royce, aceasta investind sume uriase pentru a pune pe picioare Bentley. Prin puterea de rezistenta, lupta apriga dusa pe piata internationala a masinilor, dar si incantatoarele modele Arnage, Azure, Continental sau Flying Spur, producatorul britanic ocupa un binemeritat loc sapte.

Maybach

Opt dintre cele mai exotice marci auto din lume

Ocupand locul opt al topului nostru, modelele Maybach se remarca prin opulenta, luxul si atractia irezistibla pe care o emana. Proiectele 57, 62, Exelero si Landaulet nu fac decat sa confirme informatiile mentionate anterior.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Opt dintre cele mai exotice marci auto din lume
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 17 Aprilie 2015