Pantera a reinviat dupa aproape trei decenii cu motor V10 si FARURI ESCAMOTABILE. Cat costa

Pantera a reinviat dupa aproape trei decenii cu motor V10 si FARURI ESCAMOTABILE. Cat costa
  • Este primul Panther finalizat
  • Caroseria este din fibra de carbon
  • Construit pe arhitectura Lamborghini-ului Huracan
Distribuie pe Facebook

Italienii de la Ares Design au finalizat primul exemplar Panther si l-au prezentat lumii intregi in varianta de productie. Supercar-ul este dezvoltat pe arhitectura Lamborghini-ului Huracan si costa putin peste 600.000 de euro.

Legendarul De Tomaso Pantera este un exemplu perfect de supercar al anilor '70-'80. Are un design specific acelei perioade, faruri escamotabile, un motor V8 pozitonat central si tractiune spate. In plus, avea un pret mai accesibil decat modelele asemanatoare de la Ferrari sau Lamborghini.

Ares Design Panther

Productia acestui model a incetat in 1991, dar acum, Ares Design l-a readus in lumina reflectoarelor cu ajutorul unui alt supercar de origine italiana. Daca in urma cu cateva luni ne erau prezentate niste imagini cu un prototip acoperit de camuflaj, de aceasta data avem ocazia sa admiram in toata splendoarea lui un Panther complet finalizat si pregatit de livrare.

Ares Design Panther

La suprafata, masina arata aproape la fel ca si Pantera anilor '70 dar sub caroseria lucrata cu o foarte mare atentie la detalii si confectionata din fibra de carbon se ascunde un Lamborghini Huracan. Asta inseamna ca sasiul este din aluminiu si carbon iar sub capota se ascunde propulsorul V10 de 5.2 litri al modelului din Sant'Agata Bolognese.

Ares Design Panther

Dupa o resoftare ECU si montarea unui alt sistem de evacuare, cei de la Ares Design au reusit sa stoarca 650 de cai putere si 600 Nm cuplu din unitatea aspirata natural. Dar caii putere in plus nu au facut noul Panther mai rapid decat un Huracan, in contextul in care acceleratia de la 0 la 100 de km/h dureaza 3.1 secunde (+0.2 s). Viteza maxima este insa identica: 325 km/h.

Transmisia automata cu sapte trepte si dublu-ambreiaj si tractiunea integrala au fost deasemenea preluate de la Lamborghini.

Ares Design Panther

Un element de design aparte sunt farurile escamotabile care au acum tehnologie full-LED. Odata extrem de populare, aceste faruri au disparut din industria auto in mare parte din motive de siguranta.

Ares Design Panther

Cu exceptia volanului, instrumentarului digital de bord si al consolei centrale, totul a fost redesenat la interior. Prototipul din imagini are ornamente din fibra de carbon, tapiterie din piele Nappa si Alcantara, insa Ares Design poate "imbraca" habitaclul noului Panther oricum doreste clientul.

Ares Design Panther

Italienii au nevoie de trei luni pentru a construi un exemplar iar pretul incepe de la 615.000 de euro. Primele exemplare vor ajunge la viitorii clienti incepand cu finalul lunii mai.

Ares Design Panther

Ares Design Panther

Ares Design Panther

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Ares Design Panther
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 15 Martie 2019