Porsche pregateste un model Shooting Brake. La fel si McLaren

Porsche pregateste un model Shooting Brake. La fel si McLaren
Caracterizata de termeni precum vechime si traditie, piata europeana a break-urilor este pe cale sa explodeze si inoveze. Atat la propriu, cat si la figurat.
Distribuie pe Facebook

Inspirati de miscarea celor de la Mercedes, care au lansat recent versiunea break a coupe-ului CLS, atat germanii de la Porsche, cat si britanicii de la McLaren viseaza sa-si completeze gama de modele cu un automobil de tip... Shooting Brake. Desi miscarea pare putin surprinzatoare, ambii constructori par sa aiba motive destul de intemeiate.

Conform publicatiei AutoBild, versiunea break a modelului Porsche Panamera va fi dezvaluita in premiera mondiala chiar in toamna acestui an, odata cu debutul Salonului Auto de la Paris.Viitorul automobil neconventional al constructorului din Stuttgart va fi prezentat insa sub forma de concept, o versiunea de productie fiind asteptata sa soseasca undeva in jurul anului 2015. Asta daca si numai daca modelul Mercedes CLS Shooting Brake va reusi sa se dovedeasca un adevarat succes.

Referitor la break-ul celor de la McLaren, acesta pare sa reprezinte rivalul perfect pentru recent-lansatul Ferrari FF. Desi nu este nimic oficial la acest moment, viitorul MP4-12C Shooting Brake ar putea sa soseasca in showroom-uri chiar mai devreme de sfarsitul anului 2013, urmand a fi livrat in compania unui propulsor V8 twin-turbo de 3.8 litri si aproximativ 600 cai putere. Drept urmare, viitorii pasageri vor fi serviti cu o acceleratie de la 0 la 100 km/h realizabila in mai putin de patru secunde, dar si cu o viteza maxima mai mare de 300 kilometri pe ora.

Iar pentru ca meniul sa fie complet, iar afirmatia cu explozia pietei europene a break-urilor sa fie sustinuta pe deplin, tinem sa mai afirmam si ca viitorul coupe cu patru usi bazat pe ultima generatie a modelului Mercedes A-Class va primi o versiune Shooting Brake.

Distribuie pe Facebook
mai multe