Porsche pune capat productiei super-hibridului 918 Spyder

Porsche pune capat productiei super-hibridului 918 Spyder
  • Porsche pune capat productiei super-hibridului 918 Spyder
  • Modelul german a fost construit in numai 918 exemplare
  • Fiecare dintre acestea dispune de un sistem hibrid cu 887 CP
Distribuie pe Facebook

Dupa aproximativ 21 de luni de productie si exact 918 exemplare iesite de pe liniile uzinei Porsche din Stuttgart-Zuffenhausen, a venit momentul ca super-hibridul 918 Spyder sa isi ia ramas bun de la industria auto.

Dezvaluit in premiera mondiala cu ocazia evenimentului Geneva Motor Show 2010 si lansat pe piata trei ani mai tarziu, germanul Porsche 918 Spyder a impresionat o intreaga planeta prin tehnologiile adoptate in echiparea sa.

Si chiar daca elementele aerodinamice active, respectiv constructia ultra-usoara din fibra de carbon au contribuit din plin la parcurgerea Nurburgring-ului in doar sase minute si 57 de secunde, principala atractie a supercarului din Stuttgart a reprezentat-o, fara doar si poate, sistemul hibrid ascuns sub capota.

Porsche 918 Spyder

Un sistem hibrid care, in urma combinarii unui V8 de 4.6 litri cu doua motoare electrice, livreaza tuturor celor patru roti - prin intermediul unei transmisii PDK cu sapte rapoarte si dublu-ambreiaj, nici mai mult, nici mai putin de 887 de cai putere.

Drept urmare, pe langa performanta reusita in Iadul Verde, germanul Porsche 918 Spyder se mai poate lauda si cu o acceleratie de la 0 la 300 km/h ce se realizeaza in aproximativ 22 de secunde, acum vitezometrului continuandu-si apoi nestingherit aventura pana la pragul celor 345 de kilometri pe ora.

Iar vestile bune nu se opresc aici, printre numeroasele surprize pregatite de supercarul producatorului de automobile din Stuttgart facandu-si loc si un consum mediu de carburant de... exact, ai citit / vazut bine!, 3.0 - 3.1 litri la 100 de kilometri.

Asadar, iesind din socul initial si reluand la rece toate aceste valori si caracteristici, este aproape imposibil sa nu-ti para rau ca o astfel de masina iese din productia de serie dupa numai 21 de luni. Porsche-le 918 Spyder nu ne paraseste insa definitiv, ci intra intr-o companie selecta, alaturi de predecesorii sai: 959 si Carrera GT.

Porsche 918 Spyder

Porsche 918 Spyder

Porsche 918 Spyder

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Porsche 918 Spyder
mai multe