Primul CORVETTE cu motor central din istorie a intrat OFICIAL in productie cu o intarziere de trei luni

Primul CORVETTE cu motor central din istorie a intrat OFICIAL in productie cu o intarziere de trei luni
  • Productia noului Corvette a debutat oficial
  • Aceasta a fost decalata cu aproximativ 3 luni
  • Primul exemplar s-a vandut cu 3 milioane de dolari
Distribuie pe Facebook

Noul Chevrolet Corvette C8, primul cu motor central fabricat vreodata de americani, a intrat oficial in productia de serie. Acest lucru trebuia sa se intample pana la finalul anului trecut, dar planurile Chevrolet au fost date peste cap de o greva.

Dupa 66 de ani si nu mai putin de sapte generatii, americanii de la Chevrolet au luat decizia sa schimbe reteta celebrului Corvette. Odata cu noua iteratie, a opta, prezentata anul trecut, acest model a fost transformat intr-o masina sport cu motor pozitionat central.

Corvette C8

Este vorba despre un V8 de 6.2 litri LT2 care livreaza puntii spate pana la 502 cai putere si 637 Nm cuplu. Noul Corvette este echipat cu o transmisie automata cu opt trepte si dublu ambreiaj si atunci cand clientul bifeaza pachetul optional Z51, masina poate atinge 96 de km/h in 2.9 secunde.

Chiar si fara acest pachet de performanta, modelul american ajunge la 96 de km/h in fix 3 secunde.

Corvette C8

Corvette C8

La momentul lansarii, reprezentantii companiei sustineau ca productia va demara pana la finalul lui 2019 dar una dintre cele mai lungi greve care a afectat industria auto de peste Ocean in ultimii 50 de ani le-a dat americanilor planurile peste cap.

Corvette C8

Cu o intarziere de aproximativ trei luni, Chevrolet a anuntat acum ca productia noului Corvette C8 a demarat oficial la uzina din Bowling Green, Kentucky, si ca primele exemplare tocmai au parasit linia de asamblare.

Corvette C8

In ceea ce priveste chiar primul Corvette Stingray, model 2020, acesta a devenit cea mai scumpa masina vanduta vreodata de casa de licitatii Barrett-Jackson, dupa ce a fost adjudecata luna trecuta pentru suma de 3 milioane de dolari. Intreaga suma a fost donata in scopuri caritabile.

Corvette C8

Corvette C8

Corvette C8

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Corvette C8
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 4 Februarie 2020