Primul super-SUV al lumii a ajuns si la noi in tara. Romanii s-au inghesuit sa-l cumpere, desi costa o avere

Primul super-SUV al lumii a ajuns si la noi in tara. Romanii s-au inghesuit sa-l cumpere, desi costa o avere
  • Lamborghini a lansat noul Urus si pe piata din Romania
  • Au fost inregistrate deja 20 de comenzi
  • Primul exemplar ajunge in Romania in a doua parte a anului
Distribuie pe Facebook

Noul Lamborghini Urus, supranumit "primul Super-SUV al lumii", a fost lansat si pe piata din Romania. Rivalul sau direct este nimeni altul decat Bentley Bentayga, iar pana acum au fost inregistrate deja 20 de comenzi.

Dupa luni intregi de teasere si fotografii spion, Lamborghini a lansat la finalul anului trecut al doilea SUV din istoria brand-ului. Botezat Urus si supranumit primul super-SUV al lumii, acesta a fost dezvoltat dupa reteta clasica a italienilor din Sant'Agata Bolognese.

Lamborghini Urus

Avem un design exterior extrem de agresiv, care iese in evidenta in orice situatie, dar si un motor potent sub capota. Este vorba despre o unitate V8 biturbo de 4.0 litri, care produce 650 de cai putere si 850 Nm cuplu intre 2250 si 4500 de rotatii pe minut. Tractiunea este desigur integrala, iar singura transmisie disponibila este una automata cu opt trepte.

Lamborghini Urus

Performantele uriasului de aproximativ 2.200 de kilograme fac de rusine multe masini sport, in sensul ca repriza 0-100 de kilometri pe ora dureaza doar 3.6 secunde, iar cu pedala de acceleratie la podea, Urus ajunge la 200 de km/h in 12.8 secunde si are o viteza maxima de 305 km/h.

Lamborghini Urus

Soferul poate controla comportamentul masinii cu ajutorul celor sase moduri de rulare, denumite Strada, Sport, Corsa, Neve, Terra si Sabia. Fiecare ofera setari diferite pentru suspensie, directie, diferentiale, sunet si desigur, raspunsul motorului.

Lamborghini Urus

In Romania, noul Lamborghini Urus are un pret de pornire de 206.018 euro cu TVA. Daca ti se pare o suma uriasa, afla ca deja au fost inregistrate 20 de comenzi iar primul exemplar ar urma sa poata fi admirat pe drumurile patriei in a doua jumatate a anului.

Lamborghini Urus

Primul super-SUV al lumii poate fi comandat si cu directie integrala, un sistem care se va dovedi numai bun pentru strazile mega-aglomerate si locurile de parcare haotice de la noi din tara. Unghiul rotilor de pe puntea spate variaza cu +/- 3 grade, iar la viteze mici acestea vireaza in directia opusa rotilor fata, pentru o manevrabilitate crescuta, iar la viteze mari acestea vireaza in aceeasi directie cu cele de pe puntea fata.

Lamborghini Urus

Cat despre rivali, cel mai potrivit (si singurul dealtfel) credem ca ar fi Bentley Bentayga, cu al sau motor W12 de 6.0 litri si 600 de cai putere, tractiune integrala si transmisie automata cu opt trepte. In Romania, SUV-ul britanicilor pleaca de la 211.225 de euro.

Lamborghini Urus

Lamborghini Urus

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Lamborghini Urus
mai multe