Productia celei mai rapide masini de serie din istorie a ajuns la final. Ultimele doua exemplare botezate Thor si Vader

  • Ultimele doua exemplare Agera au fost finalizate
  • Au fost botezate Thor si Vader
  • Vor fi prezente la Goodwood Festival of Speed 2018
Distribuie pe Facebook

Koenigsegg a anuntat ca ultimele doua exemplare Agera au fost finalizate si urmeaza sa fie livrate viitorilor proprietari din Germania. Cele doua masini vor putea fi admirate incepand cu 12 iulie la celebrul Goodwood Festival of Speed.

Koenigsegg, un mic constructor de automobile fondat de Christian von Koenigsegg, a depasit toate obstacolele posibile (inclusiv un incediu care a distrus aproape in totalitate fabrica) si a ajuns un nume important in industria auto. Mai mult decat atat, a ajuns sa rivalizeze cu brand-uri mari precum Bugatti.

Koenigsegg Agera RS Thor si Vader

Insa producatorul suedez inchide acum un capitol din scurta (dar memorabila) sa istorie, si anume cel intitulat Agera. In 2010, acest model a fost declarat Hypercar-ul Anului de catre prestigioasa publicatie Top Gear, iar acum, ultimele doua exemplare au fost finalizate la uzina Koenigsegg din Angelholm.

Koenigsegg Agera RS Thor si Vader

Botezate Thor si Vader, cele doua vor pleca acum spre viitorii proprietari din Germania insa vor aparea in fata publicului la celebrul Goodwood Festival of Speed care isi deshide portile pe 12 iulie.

Koenigsegg Agera RS Thor si Vader

Masinile aniversare sunt bazate pe versiunea Agera RS iar Koenigsegg le-a dat ocazia celor doi clienti norocosi sa opteze pentru orice dotare optionala, gratis. Asa cum era de asteptat, ultimele doua exemplare Agera vin si cu cateva elemente aerodinamice unice.

Koenigsegg Agera RS Thor si Vader

Spre exemplu, Thor are o caroserie din carbon bi-colora, toate componentele aerodinamice active care pot fi puse pe Agera si o aripioara specifica prototipurilor din Le Mans pentru stabilitate la viteze mari. Nu lipseste aripa spate uriasa, dupa modelul lui One:1.

Koenigsegg Agera RS Thor si Vader

De cealalta parte, Vader poate fi recunoscut usor dupa accentele aurii de la exterior. Ambele masini au spoilere unice si acel upgrade 1MW (1 megawatt) pentru motor.

Koenigsegg Agera RS Thor si Vader

Asta inseamna ca unitatea biturbo V8 de 5.0 litri dezvolta nu mai putin de 1.360 de cai putere si 1.370 Nm cuplu. Aceeasi configuratie o avea si exemplarul Agera RS care anul trecut a devenit cea mai rapida masina de serie din istorie, dupa ce a atins o viteza medie de 444.6 km/h. Francezii de la Bugatti sunt inca asteptati sa doboare acest record.

Koenigsegg Agera RS Thor si Vader

Koenigsegg a declarat cu ceva timp in urma ca pregateste un succesor pentru Agera, o imagine teaser a si fost postata pe internet, si ca publicul larg va face cunostinta cu acesta la Salonul Auto de la Geneva din 2019.

Koenigsegg Agera RS Thor si Vader

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Koenigsegg Agera RS Thor si Vader
mai multe