Productia celui mai puternic muscle car din istorie a ajuns la final. Ce se intampla cu ultimul exemplar

  • Productia lui Dodge Demon a ajuns la final
  • Americanii au construit 3.300 de exemplare
  • Este cel mai puternic muscle car din istorie
Distribuie pe Facebook

Dodge a anuntat finalul productiei modelului Challenger SRT Demon. Cel mai puternic muscle car din istorie a fost lansat anul trecut iar producatorul american a precizat inca de la inceput ca vor exista numai 3.300 de exemplare.

Anuntat cu surle si trambite si asteptat de toata lumea, Dodge Challenger SRT Demon a debutat oficial anul trecut cu ocazia Salonului Auto de la New York. Imediat dupa publicarea datelor tehnice, modelul american a fost desemnat cel mai puternic muscle car din istorie si cea mai rapida masina de serie pana la 96 de kilometri pe ora (60 mph).

Dodge Challenger SRT Demon

Sub capota avem un propulsor V8 HEMI de 6.2 litri supraalimentat, care transmite puntii spate 851 de cai putere si 1.042 Nm cuplu, facand din Demon un adversar greu de batut pe pista de drag. Ca tot veni vorba, masina in versiune stock parcurge cei 402 metri in doar 9.65 secunde cu o viteza de iesire de 225 de km/h.

Dodge Challenger SRT Demon

Reprezentantii brandului american au anuntat inca de la inceput ca productia va fi limitata la 3.300 de exemplare, iar ultimul dintre ele tocmai a intrat pe linia de asamblare. Insa acesta nu va fi vandut in orice fel, ci in scopuri caritabile, la licitatia organizata de casa Barrett-Jackson luna viitoare.

Dodge Challenger SRT Demon

Pentru ca tentatia sa fie si mai mare, ultimul Challenger SRT Demon va fi vandut impreuna cu ultimul Dodge Viper, asa ca un norocos cu buzunare adanci va avea ocazia unica sa detina aceste doua masini speciale.

Dodge Challenger SRT Demon

Dupa ce va fi complet asamblat, cel mai puternic muscle car din istorie urmeaza sa treaca pe la un departament unde sa fie vopsit intr-o nuanta speciala Viper Red, sa-i fie instalate anvelopele speciale de drag si desigur, sa primeasca emblemele specifice care sa-i ateste exclusivitatea.

Dodge Challenger SRT Demon

Ca tot am pomenit de recorduri la inceputul acestui articol, Dodge Demon s-ar putea sa piarda titlul de "cea mai rapida masina de serie pana la 96 de km/h" in favoarea noului Ferrari 488 Pista. In cadrul unui test neoficial, supercarul italian a atins 100 de km/h in doar 2.26 de secunde. Momentul il poti urmari daca dai click aici.

Dodge Challenger SRT Demon

Dodge Challenger SRT Demon

Dodge Challenger SRT Demon

Dodge Challenger SRT Demon

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Dodge Challenger SRT Demon
mai multe