Razboiul cailor putere continua: Chrysler dezvaluie noul 300 SRT8!

Razboiul cailor putere continua: Chrysler dezvaluie noul 300 SRT8!
Chrysler-ul suprem s-a intors si este mai agresiv ca niciodata! Debutand in premiera mondiala la New York Auto Show 2011, noul 300 SRT8 se lauda cu un aspect mai impunator ca niciodata si ascunde sub capota un urias V8 de 6.4 litri, ce produce un impresionant 465 cai putere. Asadar, acestea fiind spuse, se pare ca divizia Street and Racing Technology a reusit sa transforme banalul Chrysler 300 intr-o impresionanta arma americana de distrugere in masa!
Distribuie pe Facebook
Pentru inceput, este aproape imposibil sa nu remarci liniile agresive si formele impunatoare de care se bucura noul Chrysler 300 SRT8. Asa cum se poate observa si in minunatele fotografii artistice, constructorul american a sculptat o caroserie musculoasa, ce transpune la exterior puterea impresionanta ascunsa sub capota. Printre punctele principale de atractie ale impresionantului sedan de peste Ocean se numara un kit aerodinamic usor redesenat, ce aduce o parte frontala capabila sa se faca remarcata inca de la prima aparitie. Partea din spate se bucura acum de prezenta unui eleron pentru portbagaj, respectiv a unui difuzor de aer ce gazduieste cele doua tobe de esapament ale evacuarii, in timp ce extensiile pentru aripi si pragurile dinamice amplifica senzatia de sportivitate. Cireasa de pe tort este reprezentata de jantele pe 20 inci care, combinate cu o suspensie modificata, transforma noul Chrysler 300 SRT8 intr-o aparitie greu de trecut cu privirea.

Razboiul cailor putere continua: Chrysler dezvaluie noul 300 SRT8!

Odata ajunsi la interior, viitorii pasageri vor fi cuceriti de musculoasele scaune sport, ce sunt acompaniate de un volan in trei spite si numeroase logo-uri SRT. In plus, accentele de fibra de carbon prezente la nivelul consolei centrale si al usilor completeaza deliciosul meniu. Dar asta nu e tot. In varful piramidei sta un ecran tactil de 8.4 inci care, cu ajutorul functiei Electronic Vehicle Information Center, afiseaza in timp real detalii legate de performantele modelului precum timpul necesar accelerarii de la 0 la 96 km/h, parcurgerii optimii si sfertului de mila, distanta de franare, fortele G la care este supusa masina, iar lista poate continua. Pe scurt, noul Chrysler 300 SRT8 preia ideea introdusa de japonezii de la Nissan pe supercarul GT-R si vine la pachet cu un sistem ce masoara performantele masinii iar mai apoi le expune pe ecranul LCD.

Razboiul cailor putere continua: Chrysler dezvaluie noul 300 SRT8!

Asemeni recent-lansatului Dodge Charger SRT8, Chrysler 300 SRT8 ascunde sub capota un urias propulsor in opt cilindri, cu o capacitate de 6.4 litri, ce produce nu mai putin de 465 cai putere si 630 Nm - un plus de 40 CP si aproximativ 61 Nm comparativ cu generatia anterioara, ce era propulsata de un motor V8 de doar 6.1 litri. Performantele? Echipat cu o transimisie nu tocmai de ultima ora automata in cinci viteze (padelele nu lipsesc din meniu!), super-sedanul american se lauda cu o acceleratie de la 0 la 96 km/h in mai putin de cinci secunde, poate parcurge sfertul de mila in aproape 13 secunde, in timp ce viteza maxima depaseste cu putin bariera celor 280 km/h. Pentru a face fata tuturor provocarilor, noul-si-musculosul 300 SRT8 a fost inzestrat de americanii de la Chrysler cu un sistem performant de franare, ce beneficiaza de discuri uriase de 14.2 inci pe fata, respectiv 13.8 inci pe spate.

Razboiul cailor putere continua: Chrysler dezvaluie noul 300 SRT8!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (27) Poze Chrysler 300 SRT8
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 20 Aprilie 2011