Record pe Sachsenring. GLC63 S Coupe a cucerit circuitul german, fiind cu aproape o secunda mai rapid decat vechea performanta

Record pe Sachsenring. GLC63 S Coupe a cucerit circuitul german, fiind cu aproape o secunda mai rapid decat vechea performanta
  • Mercedes GLC63 S Coupe este cel mai rapid SUV de pe Sachsenring
  • A fost mai rapid decat vechiul record cu aproape o secunda
  • Urmatoarea tinta este legendarul Nurburgring Nordschleife
Distribuie pe Facebook

Mercedes-ul GLC63 S Coupe este cel mai rapid SUV de pe circuitul german Sachsenring. Vechiul record a fost inregistrat de Porsche Cayenne Turbo S, insa modelul conationalilor cu "stea in frunte" a fost mai rapid cu aproape o secunda.

Toti marii constructori de automobile viseaza sa detina un record pe legendarul circuit Nurburgring Nordschleife, insa pana sa invinga Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio (cel mai rapid SUV care sa parcurga cei 20.8 kilometri) Mercedes-ul GLC63 S Coupe a facut o scurta oprire la Sachsenring.

Circuitul masoara 3.671 de metri, are 10 viraje de stanga, 4 de dreapta, iar cea mai lunga linie dreapta masoara 780 metri. SUV-ul german a trecut linia de sosire in 1:37.89, ceea ce inseamna ca a fost mai rapid cu aproape o secunda decat Porsche Cayenne Turbo S, detinatorul vechiului record.

In ceea ce priveste cucerirea "Iadului Verde", nu va fi treaba usoara. Pe hartie, atat SUV-ul nemtilor cat si cel al italienilor de la Alfa Romeo sunt foarte apropiate ca performante: ambele au 510 cai putere si ating 100 de km/h in 3.8 secunde.

Unitatea de propulsie este totusi diferita. In timp ce Stelvio Quadrifoglio ascunde sub capota un V6 biturbo de 2.9 litri dezvoltat impreuna cu Ferrari, GLC63 S Coupe se lauda cu un V8 de 4.0 litri twin-turbo si cu un cuplu mai mare: 700 Nm fata de 600 Nm.

Inginerii de la Mercedes vor fi nevoiti asadar sa fie atenti chiar si la cele mai mici detalii daca vor ca masina lor sa parcurga celebrul Nurburgring Nordschleife in mai putin de 7 minute si 51 de secunde.

Distribuie pe Facebook
mai multe