RIP Stratos: proiectul Lancia Stratos este oficial mort

RIP Stratos: proiectul Lancia Stratos este oficial mort
Anul trecut ne bucuram impreuna de posibilitatea lansarii unui nou model de Lancia Stratos, numit simplu Stratos. Colectionarul Michael Stoschek a incercat sa fabrice o generatie actuala de Stratos, masina lui de suflet, insa tocmai a anuntat ca nu va fi in stare sa fabrice cele 50 de exemplare deja comandate. Proiectul Stratos a murit.
Distribuie pe Facebook

Unul dintre cei care a incercat sa-si vada visul cu ochii este colectionarul si pilotul Michael Stoscheck, care a dorit sa readuce la viata modelul Lancia Stratos. Si cum Lancia este scoasa in totalitate din ecuatie, a ramas numai numele de Stratos, o masina care folosea un sasiu si motor de Ferrari.

Saptamana asta, Stoscheck a anuntat ca nu va fi in stare sa livreze cele 50 de exemplare de Stratos pe care a promis ca le va fabrica. Moticul este ca "Amedeo Felisa, CEO-ul de la Ferrari, se opune ca alte companii care colaboreaza cu Ferrari sa fabrice masini" spune colectionarul pe site-ul sau.

Inca de la inceput, greseala lui Stoscheck a fost aceea ca a apelat la Pininfarina pentru design si la Ferrari pentru sasiul masinii si pentru motor, elemente "donatoare" pentru noul Stratos. Si chiar daca pana si presedintele Ferrari, Luca di Montezemolo a condus noul Stratos si a facut remarci pozitive la adresa acestui Supercar, fabrica din Maranello a anuntat oficial ca nu ii va permite diviziei de design Pininfarina, si nici altui colaborator, sa lucreze la noul proiect Stratos.

Se pare ca initial, Stoscheck a apelat la Ferrari doar pentru a fabrica un singur exemplar de Stratos, nicidecum pentru a intra in productia de serie. Si, odata cu Pininfarina scos din joc, proiectul este oficial mort. Oricum, ideea in sine va dainui in continuare.

Stoscheck mai spune ca noul Stratos va fi prezent la multe evenimente si expozitii, pentru a arata ca visul sau inca traieste, dar totodata a mai spus ca inca un Stratos este in lucru: un exemplar negru, numit Stratos Stradale, legal pentru mersul pe strazi, mult mai asemanator cu legendara Lancia Stratos, campioana raliurilor din trecut.


Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 9 Ianuarie 2012