S-a lansat in primavara lui 2018, insa livrarile au inceput abia acum. Cum arata primul exemplar din serie

S-a lansat in primavara lui 2018, insa livrarile au inceput abia acum. Cum arata primul exemplar din serie
  • Bugatt a inceput livrarile noului Chiron Sport
  • Automobilul cu pricina a debutat la Geneva, in 2018
  • Sub capota a fost montat tot un W16 cu 1500 CP
Distribuie pe Facebook

In urma cu aproximativ 11 luni, chiar la inceputul primaverii trecute, Bugatti prezenta in fata publicului larg, cu ocazia evenimentului Geneva International Motor Show 2018, o prima versiune speciala a noului Chiron.

Comercializata sub indicativul Sport, varianta in cauza pastreaza motorizarea cu 16 cilindri, patru turbine si 1.500 de cai putere a modelului standard, insa ofera o serie de elemente pentru un comportament rutier imbunatatit. Vorbim, mai precis, despre o directie revizuita, amortizoare cu zece procente mai rigide, dar si un nou diferential pentru puntea spate sau o functie Dynamic Torque Vectoring, de exemplu.

Asa se face ca, desi specificatiile tehnice ale motorului de opt litri au ramas neschimbate, versiunea Bugatti Chiron Sport este totusi cu cinci secunde mai rapida pe circuitul de la Nardo comparativ cu automobilul original, dezvelit acum doi ani si aproximativ 11 luni, cu ocazia aceluiasi eveniment Geneva International Motor Show. La aceasta performanta contribuie si minusul de 18 kilograme din dreptul greutatii.

Din punct de vedere estetic, varianta Sport a modelului cu 16 cilindri, patru turbine si 1.500 de cai putere din Molsheim nu aduce in peisaj decat un nou set de jante, plus o evacuare cu patru tips-uri rotunde. In rest, vorbim despre acelasi autoturism care poate fi personalizat in fel si chip, situatie de care a profitat inclusiv primul proprietar al produsului scos la vanzare pentru o suma minima de 2.65 milioane de euro.

In cazul in care mai era nevoie de o astfel de precizare, reteta magina a versiunii Bugatti Chiron Sport prezenta in cazul de fata cuprinde o caroserie de culoare albastra, careia i se alatura numeroase elemente din carbon nevopsit. De cealalta parte, jantele cu design in cinci spite duble mizeaza pe o finisare neagra, in timp ce fiecare suprafata a interiorului pentru doua persoana a fost imbrata in piele... din nou, albastra.

Primul Bugatti Chiron Sport

Primul Bugatti Chiron Sport

Primul Bugatti Chiron Sport

Primul Bugatti Chiron Sport

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Primul Bugatti Chiron Sport
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 6 Februarie 2019