S-a mai incheiat o era. A fost produs ultimul exemplar al acestui automobil de legenda

S-a mai incheiat o era. A fost produs ultimul exemplar al acestui automobil de legenda
  • Dodge a pus capat productiei legendarului Viper
  • Ultimul exemplar a fost produs recent in Detroit
  • Respectivul automobil a primit o caroserie rosie
Distribuie pe Facebook

Un poster cu el ti-a luminat camera in fiecare noapte a copilariei. Cand ai mai crescut, ti-ai promis ca vei conduce unul cel putin o singura data in viata. Astazi este un moment trist pentru tine: unul dintre automobilele tale favorite a parasit pentru totdeauna linia de productie.

Dupa aproximativ doua decenii si jumatate, automobilul care a luminat in fiecare noapte camerele copiiilor a parasit pentru totdeauna linia de productie.

Compania Dodge a fabricat recent, la uzina sa din orasul Detroit, ultimul exemplar al legendarului Viper, lansat pentru prima oara la inceputul anilor 1990.

Modelul care pune capat unei ere adopta o nuanta aprinsa de rosu la nivelul caroseriei si iese in evidenta printr-un set de jante polisate in cinci spite.

Rosii sunt si etrierele sistemului de franare, in timp ce in cazul interiorului pare sa se fi mers pe o configuratie clasica, cu tapiterie din piele de culoare neagra.

Sub capota regasim, dupa cum stie deja o planeta intreaga, un benzinar aspirat cu zece cilindri in V si capacitatea de 8.4 litri, sinonim cu 645 CP si 814 Nm.

Livarea valorilor maxime anterior mentionate, daca mai era nevoie de precizat, se face catre puntea spate, exclusiv printr-o cutie manuala cu sase rapoarte.

Despre Dodge Viper.

Asa cum precizam si la inceputul acestui material, prima generatie a legendarului Viper a fost lansata pe piata in urma cu aproximativ doua decenii si jumatate.

Impresionantul model al companiei Dodge a bifat in tot acest timp cinci generatii si mult mai multe recorduri de performanta, obtinute cu ajutorul versiunilor ACR.

Un exemplu concret in acest sens il reprezinta timpul de 7:12.13 reusit pe 'Ring in toamna anului 2011, atunci cand masina americana a detronat Lexus-ul LFA.

Productia legendarului Viper ia sfarsit din cauza noilor reguli de siguranta impuse de autoritatile de peste Ocean, care obliga la instalarea airbag-urilor cortina.

Ori, potrivit mai multor surse, acest lucru este imposibil pentru Dodge, deoarece o astfel de decizie ar limita si mai mult spatiul pentru cap deja extrem de redus.

Ultimul Dodge Viper produs

Ultimul Dodge Viper produs

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 18 August 2017