Sah Mat: Morgan dezvaluie noul Aero Coupe

Sah Mat: Morgan dezvaluie noul Aero Coupe
Atunci cand vine vorba de design, industria auto a momentului pare a fi impartita in trei categorii mari si late: atragatoare, banala si extrem de plictisitoare. Daca majoritatea automobilelor (fie ele japoneze, americane sau europene) se incadreaza in general la ultimele doua 'capitole', exista si cateva exceptii de la regula.
Distribuie pe Facebook

Acum nu te gandi ca ne referim neaparat la noul Morgan Aero Coupe. Intr-adevar, ultima creatie a constructorului britanic nu poate fi considerata nici banala si nici (extrem) de plictisitoare, insa parca nici nu putem afirma despre aceasta ca ar reprezenta una dintre-acele (putine) masini atragatoare. Nu de alta, dar ar fi o adevarata insulta.

Sah Mat: Morgan dezvaluie noul Aero Coupe

Daca tii neaparat, noul Morgan Aero Coupe se remarca printr-o excelenta incredibila. Printr-o atentie la detalii absolut fenomenala. Printr-un nivel de maiestrie greu de egalat. Daca vrei, noul Morgan Aero Coupe reprezinta o capodopera, o piesa de arta. Una in adevaratul sens al cuvantul. Tocmai de aceea, este aproape imposibil sa cataloghezi ultima creatie a constructorului britanic ca fiind atragatoare. Acest termen nu ar acoperi indeajuns doza de perfectiune regasita in cazul de fata.

Sah Mat: Morgan dezvaluie noul Aero Coupe

Daca vine vorba de aspectul tehnic, lucrurile stau in felul urmator: noul Morgan Aero Coupe este livrat cu un propulsor V8 de 4.8 litri, de provenienta BMW, ce pune la dispozitia celui aflat la volan undeva in jurul a 390 cai putere si 490 Newton-Metri. Poate ca la prima strigare nu suna prea impresionant, insa cum greutatea automobilului britanic nu depaseste 1.180 kilograme, acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in numai 4.2 secunde (4.5 secunde atunci cand se opteaza pentru o transmisie manuala in sase trepte).

Sah Mat: Morgan dezvaluie noul Aero Coupe

Lista cu atractii nu se incheie insa aici. Ba din contra, aproape explodeaza la deschiderea celor doua portiere. Pe scurt, interiorul noului Morgan Aero Coupe va reprezenta intotdeauna unul dintre cele mai rafinate locuri in care ti-ai putea petrece timpul. Insertiile de piele si accentele de lemn pot fi observate pretutindeni, in timp ce sistemul audio de inalta fidelitate promite un sunet la fel de 'curat' precum designul exterior.

Sah Mat: Morgan dezvaluie noul Aero Coupe

Noul Morgan Aero Coupe va debuta in premiera mondiala in primavara acestui an, in cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Morgan Aero Coupe
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 7 Februarie 2012