Saleen pregateste un supercar electric

Saleen pregateste un supercar electric
  • Saleen pregateste un supercar electric
  • Compania promite o masina revolutionara
  • Debutul oficial va avea loc anul viitor
Distribuie pe Facebook

Producatorul american de supercaruri de nisa Saleen a confirmat ca lucreaza la un model electric ce urmeaza sa apara pe piata in prima parte a anului viitor. Compania promite o masina revolutionara.

Majoritatea detaliilor tehnice raman o necunoscuta la aceasta ora, insa compania americana afirma ca noul sau model nu va semana cu nimic din ceea ce exista pe piata. Aceasta ii indeamna pe pasionatii din industrie sa "renunte la preconceptii. Acest vehicul va fi revolutionar atat in ceea ce priveste partea estetica, cat si cea mecanica", afirma producatorul Saleen.

Astfel, brandul a confirmat ca noul model va atinge si productia de serie. "Intentionam sa intram pe aceasta piata (n.r - a automobilelor electrice) cu o propunere care este cu adevarat inovatoare si care ofera stilul si maiestria asociate cu brandul Saleen Automotive. Modul rapid in care evolueaza tehnologia in domeniul autoturismelor electrice face ca intrarea noastra sa se intample in timp util si trebuie sa urgentam finalizarea proiectului", a declarat Steve Saleen, CEO-ul Saleen Automotive.

Cel mai faimos model de pana acum al americanilor de la Saleen a fost S7, al carui pret initial ajungea la putin sub 400.000 de dolari. Produs intre anii 2000 si 2004, supercarul a fost fabricat in serie limitata, ca de altfel toate modelele companiei. Saleen S7 a debutat la data de 19 august, in cadrul evenimentului "Monterey Historic Races", fiind un coupe sport in doua ursi, cu motor Ford 427 de 7.0 litri, capabil sa dezvolte 550 de cai putere la 6.400 rpm.

In 2005, automobilul a devenit si mai puternic, multumita unui motor twin-turbo de 750 de cai putere. Acesta i-a asigurat o viteza maxima de 399 km/h. Saleen S7 a fost produs timp de patru ani, intre 2005 si 2009. Totusi, majoritatea autoturismelor Saleen au fost versiuni super modificate ale modelelor de serie puternice deja existente pe piata, asa cum a fost Ford Mustang.

Ultimul concept car al companiei Saleen a fost S5s, model dezvaluit la Salonul Auto de la New York din anul 2008. Compania auto a fost fondata de Steve Saleen in anul 1983.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 4 Decembrie 2013