Scopul lor a fost sa construiasca cea mai rapida masina din lume. Ce spun primele estimari

Scopul lor a fost sa construiasca cea mai rapida masina din lume. Ce spun primele estimari
  • Noul Venom F5 se lanseaza la SEMA, pe 1 noiembrie
  • Automobilul Hennessey ascunde sub capota 1.500 CP
  • Primele estimari anunta o viteza de peste 465 km/h
Distribuie pe Facebook

O noua companie auto isi baga nasul in lupta pentru cea mai rapida masina din lume. Daca reuseste ce si-a propus, va bate modele de top precum Bugatti Chiron si Koenigsegg Agera RS.

Chiar daca nu au nici pe departe bugetul companiei Bugatti, americanii de la Hennessey si al lor Venom GT au reusit fara prea mari probleme sa doboare recordurile de viteza ale vechiului Veyron.

Printr-o situatie similara ar putea trece inclusiv noul Chiron, John si echipa punand la punct zilele acestea ultimele detalii ale viitorului hypercar din Texas - programat sa debuteze oficial pe data de 1 noiembrie, in cadrul SEMA Show.

Botezat Venom F5, urmatorul automobil al companiei Hennessey va fi construit pe o platforma din fibra de carbon si va ascunde sub capota un V8 supraalimentat cu doua turbine, capabil sa genereze 1.500 CP.

Spre deosebire de vechiul Venom GT, noul hypercar din Texas vine la pachet alaturi de o cutie cu padele si, potrivit ultimelor estimari, cantareste cu aproximativ 500 kg mai putin comparativ cu principalul sau rival, Bugatti Chiron.

De asemenea, intr-un interviu acordat de curand publicatiei Top Gear, John Hennessey a dezvaluit ca viitorul automobil al companiei care ii poarta numele este capabil sa depaseasca 465 km/h cu pedala la podea.

Lupta pentru trofeul de cea mai rapida masina de strada din lume ar putea incepe anul viitor, atunci cand Bugatti va reveni pe propria pista din Ehra-Lessien pentru a vedea viteza maxima reala - si nu doar teoretica, a noului Chiron.

Ar fi si mai interesant daca in acesta batalie ar intra inclusiv modelul Koenigsegg Agera RS, actualul detinator al recordului la proba 0 - 400 - 0 km/h, record detinut anterior de urmasul vechiului Veyron.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 20 Octombrie 2017