Se poate si invers. Aceasta masina ofera MAI MULTI CAI decat spune producatorul

Se poate si invers. Aceasta masina ofera MAI MULTI CAI decat spune producatorul
  • Noul McLaren 720S ofera un V8 de patru litri
  • Puterea maxima declarata este de 720 CP
  • O sesiune pe dyno indica aproape 700 CP la roti
Distribuie pe Facebook

Un calcul bazat pe o regula nescrisa a industriei auto releva ca modelul in cauza ar produce un plus de pana la 80 CP comparativ cu specificatiile oficiale.

In urma cu aproximativ cinci luni, la editia din acest an a Salonului Auto International de la Geneva, McLaren dezvaluia in fata lumii intregi cel mai nou membru al gamei de modele Super Series.

Botezat sugestiv 720S, succesorul vechiului 650S anunta la momentul respectiv o unitate twin-turbo cu opt cilindri in V si capacitatea de patru litri, proiectata pentru a livra puntii spate exact... 720 CP.

Astazi aflam ca valoarea respectiva ar putea reprezenta mai degraba o simpla unealta de marketing, o testare pe dyno a supercarului britanic incheindu-se cu cateva concluzii extrem de interesante.

Mai exact, se pare ca noul McLaren 720S numara 698 CP la roti, ceea ce reprezinta o putere maxima de pana la 800 CP la volanta daca luam in calcul pierderea de putere pentru modelele cu tractiune spate.

Ramane acum de vazut cum difera performantele teoretice de cele reale, in brosura oficiala facandu-si loc un timp de numai 2.9 secunde pentru acceleratia de la 0 la 100 km/h.

De asemenea, mai spun britanicii, sprintul de la 0 la 200 km/h dureaza doar 7.8 secunde, pe cand viteza maxima se ridica la 341 km/h - fiind astfel cu circa 9 km/h mai mica decat in cazul unui P1.

Noul McLaren 720S este construit pe o structura monococa din fibra de carbon, dispune de elemente aerodinamice active la nivelul caroseriei si cantareste intre 1.283 - 1.322 kg in functie de optiuni.

McLaren 720S - Dyno

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 9 August 2017