Suedezii de la Koenigsegg doboara noi recorduri cu al lor Agera R

Suedezii de la Koenigsegg doboara noi recorduri cu al lor Agera R
Nu stiu ce gandesti, insa astazi pare sa fi fost ziua recordurilor mondiale. Si nu doar poporul japonez se poate lauda cu niste performante de-a dreptul ametitoare - multumita supermasinilor Lexus LFA sau Toyota EV P001, ci si suedezii de la Koenigsegg prin al lor ultra-performant Agera R. Mai intai de toate insa, sa facem o scurta recapitulare.
Distribuie pe Facebook

Pentru inceput, am aflat ca recent-lansatul Lexus LFA Nurburgring Edition a reusit sa parcurga un lap in Iadul Verde in numai sapte minute si 14 secunde, incadrandu-se astfel intr-un exclusivist top cinci al celor mai rapide modele de strada care au luat contact vreodata cu asfaltul circuitului german. In plus, primul supercar din istoria constructorului de automobile de lux a reusit sa obtina un timp cu patru secunde mai mic decat deja-celebrul Porsche 911 GT2 RS si a spulberat practic performanta inregistrata de conationalul sau Nissan GT-R cu mai bine de zece secunde.

Tot in aceeasi zi, tot la capitolul chestii japoneze pe patru roti, am aflat ca cei de la Toyota au doborat recordul anterior detinut de o masina electrica pe circuitul de la Nurburgring. Poate parea usor neinteresant, insa totul pana la un anumit punct. Monstrul pe baterii TMG EV P001 nu doar ca a batut vechiul record, ci a facut-o cu stil. In alta ordine de idei, modelul japonez inzestrat cu doua motoare electrice ce produc impreuna nu mai putin 800 Nm a reusit sa parcurga un tur de pista in Iadul Verde in mai putin de opt minute (7.47,79 sa fi mai exacti). Asta in timp ce vechiul record era de 9 min, 1 sec si 3 sutimi.

Abia insa acum vin noutatile. Ultimul, dar nu cel din urma, automobil ce a doborat o serie de recorduri impresionante este supercarul suedez Koenigsegg Agera R. Da, ai vazut/citit bine. Supercarul constructorului suedez nu a doborat doar un singur record, ci nu mai putin de sase. In alta ordine de idei, extremul Koenigsegg Agera R se poate lauda cu urmatoarele cifre - recorduri mondiale in materie de masini de serie.

- 0-300 km/h in 14.53 secunde;

- 0-200 mph (~321,8 km/h) in 17.68 secunde;

- 300-0 km/h in 6.66 secunde;

- 200-0 mph in 7.28 secunde;

- 0-300-0 km/h in 21.19 secunde;

- 0-200-0 mph in 24.96 secunde.

Distribuie pe Facebook
mai multe