Suna si arata absolut demential, insa te va rupe la buzunare. Uite cat costa intretinerea unui Porsche Carrera GT

Suna si arata absolut demential, insa te va rupe la buzunare. Uite cat costa intretinerea unui Porsche Carrera GT
14.000 de euro costa numai un ambreiaj, in timp ce motorul... ei bine, in cazul in care ai ghinionul ca motorul sa te lase, pregateste-te sa scoti din banca 263.000 de euro.
Distribuie pe Facebook

Motor V10 aspirat, manuala in sase trepte, tractiune spate si constructie ultra-usoara din fibra de carbon. Cu astfel de dotari in echiparea standard, nici nu este de mirare ca vechiul Porsche Carrera GT ramane unul dintre cele mai ravnite automobile ale momentului chiar si noua ani mai tarziu de la disparitia sa.

Nu doar partea tehnica face senzatie in cazul supercarului german, predecesorul mega-hibridului 918 Spyder impresionand inclusiv prin modul in care arata. De fapt, daca este sa ne intrebi pe noi, atat design-ul interior, cat si cel exterior merita nota zece. Nota zece, plus felicitarile de rigoare, bineinteles.

Chiar si asa, exista si o parte mai putin pozitiva atunci cand vine vorba despre vechiul Porsche Carrera GT. Iar acum nu ne referim la pretul sau de achizitie, care s-a dublat in ultimii noua ani - un exemplar in toate mintile sale, cu kilometri putin si in configuratia potrivita, depaseste astazi milionul de dolari.

Problema supercarului german este ca are un cost de intretinere absolut ridicol, un simplu schimb de ulei ridicandu-se la 8.000 de dolari. Un banal spoiler fata depaseste 11.000 de dolari, in timp ce pretul unui scaun ajunge la 15.500 de dolari. Un efort substantial va trebui sa faci si daca prajesti ambrejaiul.

Suma de 14.500 de dolari paleste insa comparativ cu cei peste 52.000 de dolari pe care va trebui sa ii achiti in cazul in care vei avea de inlocuit podeaua. Si totusi, nu ai nici macar un singur motiv sa fii ingrijorat. Acestea sunt doar simple maruntisuri, pe care oricine cu o astfel de masina le ia in calcul.

Atunci cand vine vorba despre vechiul Porsche Carrera GT, cu doua lucruri nu vrei sa te confrunti: structura monococa din fibra de carbon si motorul V10 de 5.7 litri. In cazul in care ambele elemente necesita inlocuirea, cea mai buna solutie este sa scapi de supercarul german. Altfel va trebui sa pregatesti peste 500.000 de dolari.

Piese Porsche Carrera GT

Piese Porsche Carrera GT

Piese Porsche Carrera GT

Piese Porsche Carrera GT

Piese Porsche Carrera GT

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Piese Porsche Carrera GT
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 18 Martie 2016