SUV-ul Lamborghini a primit unda verde pentru productie

SUV-ul Lamborghini a primit unda verde pentru productie
  • Conceptul Lamborghini Urus se indreapta catre productia de serie
  • Automobilul ar putea fi lansat pe piata fie in 2016, fie in 2017
  • Propulsia va fi asigurata cel mai probabil de un V8 twin-turbo
Distribuie pe Facebook

Urus, primul SUV Lamborghini din istoria recenta, se indreapta catre productia de serie. Cel putin asta a lasat sa se inteleaga Stephan Winkelmann, CEO-ul companiei italiene, intr-un interviu acordat publicatiei Automotive News.

Dezvaluit in premiera mondiala anul trecut, in cadrul Salonului Auto de la Beijing, conceptul Lamborghini Urus este pe cale sa faca pasul catre versiunea de serie.

"Lucram la el si va veni, ceea ce inseamna ca va fi bine pentru brandul nostru", a declarat Winkelmann referindu-se la SUV-ul Urus intr-un interviu acordat saptamana trecuta in Tokio, acolo unde a participat la deschiderea unui showroom al companiei. "Nu pot da prea multe detalii acum, dar cand ne vom apropia de momentul lansarii, vom putea spune mai multe", a completat seful Lamborghini.

Lamborghini si Bentley, ambele detinute de grupul Volkswagen, au avut prototipuri de SUV-uri in stadii similare de dezvoltare la sfarsitul anului trecut, insa numai Bentley a primit acceptul de a-si produce conceptul.

Imparte platforma cu celelalte SUV-uri din cadrul companiei mama

Modelul este asteptat sa fie construit pe platforma MLB Evo, pe care o va imparti cu urmatoarea generatie a lui Audi Q7, Porsche Cayenne, Volkswagen Touareg si Bentley Falcon. Legat de propulsia noului SUV ce poarta stema "Taurului Furios", nu se cunosc prea multe detalii la acest moment, insa este posibil ca Urus sa vina cu un motor V8 twin-turbo si o varianta plug-in hibrid.

Va fi disponibil abia peste trei sau patru ani

Producatorul italian a intrerupt proiectul LM002 in 1993, dupa un efort esuat de a produce vehicule militare. Daca va fi construit, noul crossover ar putea iesi pe piata in 2016 sau 2017, potrivit declaratiilor facute de Winkelmann in luna aprilie anul trecut. Previziunile companiei erau, anul trecut, de 3.000 de astfel de unitati vandute, cu SUA, China, Europa, Rusia si Orientul Mijlociu ca principale piete de desfacere.

Lamborghini a vandut anul trecut 2.083 de supercaruri, in comparatie cu 1.602 unitati livrate in 2011.

Distribuie pe Facebook
mai multe