Test-drive cu Ferrari California: sportivitatea si eleganta la ele acasa

Test-drive cu Ferrari California: sportivitatea si eleganta la ele acasa
Despre Ferrari California se poate spune ca este primul bolid Ferrari care da peste cap multe aspecte traditionale ale masinilor constructorului italian: primul V8 de 454CP amplasat in partea din fata, prima data cand se foloseste tehnologia injectiei directe, primul hardtop retractabil etc. Dar atentie! Toate aceste inovatii nu au distrus puritatea unui Ferrari, ci au desavarsit-o chiar mai mult.
Distribuie pe Facebook

Schimbatorul de viteze cu sapte trepte se poate spune ca se apropie de perfectiune. Nu mai exista acel disconfort provocat de zgaltaitul provocat de schimbarea treptelor de viteze (asa cum era cazul fostului schimbator luat din F1), ci doar o accelerare constanta si un sunet barbatesc atunci cand se urca in trepte.

Sistemul “Launch control” este unul cu adevarat reusit. Odata asezat in masina si avand drum liber in fata, apasa acceleratia pana la fund, tinete bine de volan, iar masina te va propulsa de la 0 la 100km/h in 3,5 secunde. Sfertul de mila a fost atins in 11,9 secunde, viteza dezvoltata la linia de sosire fiind de 189km/h. Performantele sunt remarcabile pentru o masina care cantareste 1780 de kilograme si are in dotare 454CP.

Si cum un Ferrari California nu ar fi unul desavarsit decat daca este si decapotabil, italienii calutului cabrat au optat pentru un hardtop retractabil de mare impact. Desi se spune ca o decapotabila isi pierde in buna masura integritatea structurala, aceleasi lucruri nu se poate spune despre California. Hardtop-ul este si inteligent pe deasupra. Acesta se ridica sau intra in locul lui numai daca senzorii de care beneficiaza ii spun acestuia ca nu va lovi nimic in timpul acestui proces.

Chiar daca Ferrari California dispune de aceleasi frane ceramice ca in cazul celorlalte Ferrari, sistemul actual este setat pentru a fi mai prietenos cu soferul. Desi apasarea violenta a franei nu mai smulge pasagerii din scaune, masina reuseste sa opreasca de la 100 la 0 km/h intr-un timp excelent: 30,4 metri.

Bolidul se conduce extrem de elegant, contrar agresivitatii pe care o degaja un F430. Si stiti ce, chiar si asa California respira prin toti porii aerul unui Ferrari veritabil.

Interiorul este parca cel mai bun de pana acum. Nu spun ca celelalte interioare de Ferrari nu au fost desenate si imbracate cum se cuvine, dar interiorul lui California este exceptional: scaune speciale de concurs cu dimensiuni variabile (optional), scaunul soferului putand fi diferit de cel al pasagerului din dreapta, asta daca doresti.

Navigatia vine standard si este un lucru bun daca se intampla sa te ratacesti absorbit fiind de cat de bine merge California.

Atunci cand vorbim de California se poate spune ca Ferrari a riscat si a castigat, reinventand aproape felul in care trebuie sa arate si sa se comporte un automobil sportiv. California reprezinta prin urmare un nou capitol in istoria constructorului italian plina deja de masini exotice. Da Vinci ar fi mandru.
Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (15) Poze Test-drive cu Ferrari California
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 7 Iulie 2009