Toata lumea stie ca e rapid pe hartie, dar Bugatti vrea sa demonstreze acest lucru si in realitate

Toata lumea stie ca e rapid pe hartie, dar Bugatti vrea sa demonstreze acest lucru si in realitate
  • Cei de la Bugatti doresc sa doboare recordul de viteza pentru masinile de serie cu modelul Chiron
  • Actualul record de 431 km/h a fost inregistrat tot de ei, cu Veyron-ul 16.4 Super Sport
  • Incercarea va avea loc anul viitor pe pista de incercari Ehra Lessien
Distribuie pe Facebook

Presedintele Bugatti, Wolfgang Durheimer, a declarat ca producatorul francez de automobile pregateste doborarea recordului mondial de viteza pentru masini de strada cu modelul Chiron.

Pana in acest moment recordul de viteza este de 431 de km/h si este detinut tot de francezi, cu modelul Veyron 16.4 Super Sport. Acum, cei de la Bugatti vor sa arate lumii intregi de ce este in stare succesorul primului model de serie care a reusit sa sparga bariera celor 1000 de cai putere.

Durheimer a declarat ca "Vom incerca sa stabilim un nou record. Stiu ca Chiron va fi mai rapid, dar nu stim cat de rapid. Avem calculele facute in timpul simularilor, dar este intotdeauna diferit cand stai in masina si incerci asta in realitate."

Avand in vedere ca noul model este net-superior celui pe care il inlocuieste, presedintele Bugatti are toate motivele sa fie sigur pe el. In timp ce Veyron-ul Super Sport era capabil de 1183 de cai putere si 1500 de Nm, Chiron-ul dezvolta o putere impresionanta de 1479 de cai putere si 1600 Nm cuplu.

Cel putin teoretic, masina denumita dupa pilotul monegasc Louis Chiron, are o viteza maxima de 420 de km/h. Pentru a dobori recordul, francezii vor apela la aceeasi metoda ca si in cazul Veyron-ului, si ii vor dezinstala limitatorul de viteze. Fara acesta, Chiron-ul, pe hartie, ar fi capabil de 463 de km/h.

Modelul este propulsat de monstruosul motor de 8 litri W16, care a fost modificat in proportie de 95% fata de cel de pe Veyron.

Daca pana acum stim cu siguranta ca Chiron este capabil sa atinga 379 km/h, dupa ce chiar Durheimer a rulat cu aceasta viteza pe linia dreapta Mulsanne de pe faimosul circuit de la LeMans, ramane de vazut, nu daca va dobori recordul, ci cu cat.

Aceasta incercare va avea loc anul viitor si mai mult ca sigur pe pista de incercari a celor de la Volkswagen, Ehra Lessien, locul unde a fost stabilit si actualul record in 2010.

Distribuie pe Facebook
mai multe