TOP 5: Cele mai puternice break-uri ale momentului

TOP 5: Cele mai puternice break-uri ale momentului
Cauti cumva sa combini performanta cu practicabilitatea? Ei bine, atunci ai nimerit exact unde trebuia, adica in mijlocul unui top destinat celor mai puternice break-uri ale momentului.
Distribuie pe Facebook
  • Mercedes E63 AMG S-Modell

Noul Mercedes E63 AMG

Oferit in compania unui propulsor V8 bi-turbo de 5.5 litri, modelul Mercedes E63 AMG S 4Matic nu are nici un fel de rival atunci cand vine vorba de capitolul valori maxime. Cu o singura exceptie insa, cei 585 cai putere si 800 Newton-Metri din dotarea super-break-ului fiind impartiti cu mult mai stilatul shooting brake CLS63 AMG S-Modell 4Matic.

Asa cum probabil stii deja, fisa cu specificatii tehnice este completata in ambele cazuri de cate o transmisie automata cu sapte rapoarte si un sistem de tractiune integrala, acceleratia de la 0 la 100 kilometri pe ora realizandu-se astfel in numai 3.7 secunde - o performanta similara celei reusite de supercarul SLS AMG Black Series.

Nu te poti decide cu privire la cum sa arate alegerea ta? Atunci afla ca pentru Mercedes-ul E63 AMG S 4Matic ai de scos din buzunar 121.380 euro, in timp ce pretul shooting brake-ului CLS63 AMG S-Modell 4Matic se invarte in jurul sumei de 132.928 euro. Un alt avantaj in favoarea break-ului clasic il reprezinta capacitatea de incarcarea a portbagajului: 695 litri versus 550 litri.

  • Audi RS6

Audi RS6 Avant

Urmatorul pe lista, modelul Audi RS6 nu mai are nevoie de nici un fel de introducere sau prezentare. Asta nu inseamna insa neaparat ca nu vom reaminti ingredientele generoasei ofere a super-avant-ului din Ingolstadt - ce aduce in prim plan un motor V8 bi-turbo de patru litri, cuplat la o transmisie automata cu opt rapoarte si un sistem de tractiune integrala.

Pentru colectionarii de cifre si numere, lista cu ingrediente magice se arata in felul urmator: 560 cai putere si 700 Newton-Metri in dreptul valorilor maxime, 3.9 secunde pentru sprintul 0 - 100 km/h si pana la 305 kilometri pe ora.

Asta asa, la prima vedere. Nu de alta, dar nici consumul mediu de 9.6 litri la 100 km, capacitatea de incarcare a portbagajului de 565 litri, respectiv pretul de pornire de 109.200 euro nu sunt elemente care sa poata trecere neobservate.

  • Cadillac CTS-V

Cadillac prezinta CTS-V Sport Wagon

Chiar daca are ceva mai bine de patru ani de cand se afla pe piata, iar versiunea standard a fost deja inlocuita cu o noua generatie, vechiul Cadillac CTS-V Sport Wagon se vinde in continuare mult si bine, spre disperarea germanilor.

Intr-adevar, clientii europeni vor avea numeroase probleme in a face rost de un exemplar al modelului american, insa efortul va fi rasplatit pe masura. Motivele sunt lesne de inteles: unde mai gasesti tu un super-break cu motorizare supraalimentata V8 de 6.2 litri si 556 cai putere la... doar 64.900 dolari?

Si inca nu am adus in discutie si celelalte atractii principale, precum transmisia manuala in sase rapoarte, diferentialul cu alunecare limitata, suspensia sport cu amortizoare ajustabile, sistemul de franare marca Brembo sau capacitatea de incarcare a portbagajului de pana la 1.642 litri (in cazul in care ne-a reusit conversia).

  • Jaguar XFR-S

Jaguar XFR-S Sportbrake

Spre deosebire de varianta sedan, break-ul Jaguar XF nu a mai pierdut vremea cu un model XFR. Intr-o alta ordine de idei, familistii dornici de senzatii tari sunt invitati de automobilul britanic sa opteze direct pentru un XFR-S, cu 550 CP si 680 Nm sub capota.

In cazul de fata, sursa puterii o reprezinta o unitate supraalimentata, dotata cu opt cilindri in V si capacitate de cinci litri, ce lucreaza impreuna cu o transmisie automata in opt trepte si un diferential electronic pentru a propulsa impresionantul Sportbrake pana la o viteza maxima de 300 kilometri pe ora.

Deloc surprinzator, suma necesara achizitiei unui Jaguar XFR-S break este pe masura caracteristicilor - printre care si-au facut loc si o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 4.8 secunde, respectiv o capacitate de incarcare a portbagajului de pana la 1.675 litri, viitorii cumparatori avand de platit de la 110.450 euro.

  • Mercedes C63 AMG S-Modell

Mercedes C63 AMG - Galerie Foto

Iata ca am ajuns in cele din urma si la final, topul celor mai 5 puternice break-uri ale momentului incheindu-se exact asa cum a inceput. Adica tot cu un Mercedes-AMG in echiparea S-Modell, onoarea revenindu-i de-aceasta data noului C63 AMG.

Si poate ca propunerea super-break-ului de clasa medie din Stuttgart nu suna la fel de agresiva precum celelalte insiruite de-a lungul si de-a latul randurilor de mai sus, insa nici 510 cai putere si 700 Newton-Metri nu sunt chiar niste cifre si numere de lepadat.

Mai ales dupa ce afli ca ele te vor conduce pe taramul rezervat pana nu cu mult timp in urma exclusiv supercarurilor, unde pentru a accelera de la 0 la 100 kilometri pe ora nu ai nevoie decat de 4.1 secunde. Si totul la un pret de numai 86.037 euro, suma in care este inclusa si o capacitate de incarcare a portbagajului de pana la 1.510 litri.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (29) Poze Noul Mercedes E63 AMG
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 19 Noiembrie 2014