Tot ce trebuie sa stii despre noul Audi R8. Plus GALERIE FOTO si VIDEO

Tot ce trebuie sa stii despre noul Audi R8. Plus GALERIE FOTO si VIDEO
  • Audi prezinta la Salonul Auto de la Geneva cea de-a doua generatie a supercarului R8
  • Noul model va fi disponibil la vanzare in doua versiuni de motorizare: pe benzina sau electric
  • Pretul de pornire al supercarului german se invarte in jurul valorii de 165.000 de euro
Distribuie pe Facebook

Dupa opt ani de activitate si peste 20.000 de exemplare vandute la nivel global, a venit momentul ca prima generatie a supercarului Audi R8 sa isi ia ramas-bun de la industria auto. Nu inainte insa de a ne face cunostinta cu urmasul sau.

Mai usor, mai puternic, chiar si...

Audi R8 2017

Construit pe aceeasi platforma tehnica ce combina aluminiul cu fibra de carbon precum recent lansatul Lamborghini Huracan LP610-4, noul Audi R8 cantareste cu pana la 50 de kilograme mai putin decat predecesorul sau. Mandri de reusita lor, germanii au insistat sa ne spuna inclusiv ca versiunea de top V10 Plus se opreste acum la doar 1.454 de kilograme.

Tinand insa cont de competitia pe care o are de infruntat cea de-a doua generatie a supercarului din Ingolstadt, vestile bune nu se puteau sfarsi aici. Drept urmare, cresterea valorilor maxime nu ar trebui sa reprezinte chiar o surpriza majora. Nu de alta, dar aceasta catalogare i se potriveste mult mai bine deciziei de a scoate din peisaj motorizarea V8 FSI de 4.2 litri.

... mai rapid.

Audi R8 2017

Concluzia? Spre deosebire de predecesorul sau, noul Audi R8 va putea fi comandat exclusiv in compania unui motor aspirat cu zece cilindri in V si capacitate de 5.204 centimetri cubi. 540 CP si 540 Nm dezvolta varianta de baza, in timp ce versiunea de top V10 Plus se poate lauda cu un total de aproximativ 610 cai putere si 560 Newton-Metri.

Transmisia cu dublu ambreiaj S tronic si sistemul de tractiune integrala quattro cu diferential mecanic pentru puntea spate completeaza pachetul cu dotari standard in ambele cazuri, performantele rezultate fiind astfel dintre cele mai impresionante: 3.5, respectiv 3.2 secunde pentru sprintul 0 - 100 km/h si 323, respectiv 330 kilometri pe ora in dreptul vitezei maxime.

Evolutie la exterior, revolutie la interior.

Audi R8 2017

Daca vine vorba despre aspectul estetic, cea de-a doua generatie a supercarului din Ingolstadt poate fi considerata mai degraba o simpla evolutie decat o revolutie majora. Cel putin la nivel de exterior, acolo unde cateva dintre liniile, formele si detaliile stilistice care au facut faimos vechiul model inca se mai pot observa cu ochiul liber.

In schimb, interiorul este nou-nout si lasa impresia ca pune accentul pe tehnologie mai mult decat pe orice altceva - vezi display-ul de 12.3 inci complet configurabil, dotat cu procesor grafic Nvidia Tegra 3 si rezolutie de 1.440 x 540 pixeli, preluat de la ultimul Audi TT sau comenzile sistemului de climatizare integrate la nivelul gurilor de ventilatie.

Audi R8 e‑tron prinde viata.

Audi R8 2017

Dupa luni intregi de anulare, amanare si revenire in carti, mult anticipatul Audi R8 e-tron devine realitate. Intr-o alta ordine de idei, supercarul electric din Ingolstadt va sosi la vanzare inainte de sfarsitul anului 2015, alaturi de 462 CP si 920 Nm - valori maxime arhisuficiente atat pentru un sprint 0 - 100 km/h in 3.9 secunde, cat si pentru o viteza maxima de 250 km/h

Secretul din spatele acestor numere si cifre magice, la care mai putem adauga si o autonomie de 450 kilometri pe ora? Conform informatiilor disponibile la momentul actual, doua motoare electrice si o baterie cu capacitate de 92 kWh.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Audi R8 2017
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 26 Februarie 2015