Tuning de fabrica: McLaren 650S primeste tratamentul McLaren Special Operations

Tuning de fabrica: McLaren 650S primeste tratamentul McLaren Special Operations
  • MSO ne prezinta astazi cea mai noua creatie a sa
  • Proiectul are la baza proaspat lansatul McLaren 650S
  • Lista cu imbunatatiri include numeroase detalii din carbon
Distribuie pe Facebook

BMW Individual, Mercedes designo, Porsche Exclusive, iar lista poate continua la nesfarsit. Ideea este insa aceeasi, indiferent de cate enumerari am face aici: fiecare companie auto care se respecta dispune de un departament de personalizare capabil sa indeplineasca fiecare dorinta a clientului atunci cand vine vorba de alegerea culorilor interioare si exterioare, respectiv materialelor si finisarilor folosite la nivelul cockpit-ului.

Spre deosebire de rivalii lor insa, britanicii de la McLaren ofera ceva mai mult de-atat. Asa cum am putut observa si in trecut, cu ocazia unicatului X-1, divizia de individualizare a producatorului de automobile din Woking poate aduce chiar si luna de pe cer - metaforic vorbind, in cazul care cumparatorul plateste suma corecta. Pentru a intari aceasta convingere, departamentul de personalizare McLaren Special Operations (MSO) a pregatit o noua creatie speciala, ce are la baza versiunea Coupe a proaspat lansatului McLaren 650S.

McLaren 650S by MSO

Inainte insa de a afla care sunt imbunatatirile estetice pe care le propune proiectul MSO 650S Coupe Concept, tinem sa precizam ca specificatiile sale tehnice nu au avut de suferit, propulsia fiind asigurata in continuare de un propulsor V8 twin-turbo de 3.8 litri si 650 de cai putere. Totusi, spre deosebire de varianta standard, creatia specialistilor McLaren Special Operations (MSO) se poate lauda cu un plus in dreptul aerodinamicii, ce se datoreaza in mare masura spoilerului posterior restilizat, ce preia numeroase inspiratii de la modelul de clasa GT3.

McLaren 650S by MSO

Un alt punct principal de atractie al noului proiect MSO 650S Coupe Concept este reprezentat de omniprezenta fibrei de carbon la nivel de exterior, acelasi dezirabil material fiind utilizat totodata si la decorarea compartimentului motor, respectiv aspectului interior. Interior care, multumita scaunelor sale fixe, ce folosesc acelasi design precum cele ce echipeaza supercarul P1, promite o reducere a greutatii cu nici mai mult, nici mai putin de 15 kilograme. Asta in timp ce ofera un suport lateral (si nu numai) considerabil marit.

McLaren 650S by MSO

Chiar daca nu va fi oferita, cel putin pentru moment, si intr-o versiune de productie, creatia specialistilor McLaren Special Operations (MSO) poate fi deja "achizitonata" pe bucati, atat difuzorul posterior mai sus mentionat, cat si panourile laterale - ambele componente sunt realizate din fibra de carbon, fiind compatibile nu doar cu proaspat lansatul 650S, ci si cu modelul MP4-12C. Preturile nu vor fi insa pe buzunarul oricarui posesor de McLaren (exceptandu-i pe cei ce detin un F1, respectiv un P1), acestea pornind de la 5.114, respectiv 7.245 lire sterline.

McLaren 650S by MSO

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze McLaren 650S by MSO
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 28 Aprilie 2014