Uita de BMW M4 Cabrio. De la Mercedes vine cea mai puternica si mai rapida decapotabila a segmentului

Uita de BMW M4 Cabrio. De la Mercedes vine cea mai puternica si mai rapida decapotabila a segmentului
  • Mercedes publica primele fotografii si informatii oficiale ale noului C63 AMG Cabriolet
  • Decapotabila germana ofera o motorizare V8 bi-turbo cu pana la 510 cai putere si 700 Newton-Metri
  • Acceleratia de la 0 la 100 de kilometri pe ora dureaza aproximativ 4.1 secunde
Distribuie pe Facebook

Mercedes a publicat in cursul acestei dimineti primele fotografii si informatii oficiale ale noului C63 AMG Cabriolet. Asemeni versiunii cu acoperis fix, rivalul modelului BMW M4 F83 ofera o motorizare V8 bi-turbo cu pana la 510 cai putere si 700 Newton-Metri.

Audi nu este singura companie care prezinta o super-decapotabila in cadrul Salonului Auto International de la New York. O surpriza asemanatoare au pregatit si germanii de la Mercedes, cei din urma debarcand peste Ocean alaturi de primul C63 AMG Cabriolet din istorie.

Proiectat pentru concura impotriva BMW-ului M4 F83, modelul in cauza adopta sub capota o motorizare bi-turbo cu opt cilindri in V si capacitate de 3.982 centimetri cubi, disponibila in doua arome diferite de performanta.

Mercedes C63 AMG CabrioletMercedes C63 AMG Cabriolet

In timp ce versiunea de baza se poate lauda cu un total de 476 CP si 650 Nm, varianta de top promite 510 cai putere si 700 Newton-Metri. Drept urmare, acceleratia de la 0 la 100 kilometri pe ora se realizeaza mai repede decat poti clipi: fie in 4.2, fie in 4.1 secunde.

Viteza maxima este limitata la 250 km/h in ambele cazuri, oficialii Mercedes punand insa la dispozitia clientilor noului C63 Cabriolet optiunea AMG Driver's Package - care impinge acul vitezometrului pana la 280 kilometri pe ora.

La fel ca si in cazul modelului cu acoperis fix, pachetul tehnic cuprinde si o transmisie MCT in sapte rapoarte, un sistem de tractiune spate, dar si suspensie sau frane modificate. Plus, in functie de versiune, un diferential cu alunecare limitata mecanic sau electronic.

Mercedes C63 AMG CabrioletMercedes C63 AMG Cabriolet

Mercedes C63 AMG Cabriolet

Din punct de vedere estetic, rivalul BMW-ului M4 F83 iese in evidenta in special prin spoilerele fata si spate agresiv stilizate, insa nu vor trece neobservate nici aripile laterale proeminente sau din aliaj de (pana la) 20 inch.

Un sistem de evacuare cu patru tobe de esapament completeaza meniul exterior, in timp ce departamentul interior ne intampina alaturi de volan sport in trei spite, scaune cu suport lateral marit, dar si instrumente de bord specifice sau ornamente din fibra de carbon.

Noul C63 AMG Cabriolet va ajunge in showroom-urile Mercedes de pe teritoriul Batranului Continent in august 2016, la un pret momentan neanuntat. Nu trebuie sa fii insa un geniu pentru a realiza ca acesta va depasi cei 77.826 de euro pe care compania germana ii percepe in acest moment pentru varianta de baza a modelului cu acoperis fix.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Mercedes C63 AMG Cabriolet
mai multe