Ultimul BMW M5 '30 Jahre M5', vandut pentru o suma greu de imaginat

Ultimul BMW M5 '30 Jahre M5', vandut pentru o suma greu de imaginat
  • Ultimul BMW M5 '30 Jahre M5' destinat pietei din SUA a fost scos la licitatie
  • Automobilul bavarez de inalta performanta a fost achizitionat de Rick Hendrick
  • Patronul echipei American NASCAR a scos din buzunar nu mai putin de 700 mii dolari
Distribuie pe Facebook

Ultimul BMW M5 '30 Jahre M5' destinat pietei auto din Statele Unite ale Americii a fost scos la licitatie, in cadrul unui eveniment organizat de Barrett Jackson la sfarsitul saptamanii trecute. Exemplarul in cauza a fost achizitionat de Rick Hendrick, patronul echipei American NASCAR platind pentru acest privilegiu nu mai putin de 700.000 de dolari.

Anuntat cu surle si trambite in primavara anului trecut, modelul BMW M5 '30 Jahre M5' reprezinta o adevarata comoara pentru colectionarii de automobile. Si nu neaparat datorita faptului ca celebreaza, dupa cum o sugereaza si denumirea sa, 30 de ani de M5, cat mai ales prin calitatea de a fi cel mai puternic autoturism lansat vreodata de producatorul bavarez.

BMW M5 '30 Jahre M5'BMW M5 '30 Jahre M5'

In cazul de fata, cel mai puternic este sinonim cu un total de 600 CP si 700 Nm, modelul aniversar fiind astfel cu 0.4 secunde mai rapid decat un BMW M5 F10 obisnuit. Daca acceleratia de la 0 la 100 km/h a scazut insa pana la pragul celor 3.9 secunde, valoarea din dreptul vitezei maxime a ramas neschimbata, clientii avand de ales intre un 250 km/h in meniul standard si un 305 km/h, ce soseste alaturi de optiunea M Driver's Package.

Unul dintre cele mai performante automobile in linie dreapta, BMW-ul M5 '30 Jahre M5' nu dezamageste nici atunci cand vine vorba despre abordarea virajelor, suspensia mai joasa cu aproximativ zece milimetri si modul M Dynamic revizuit - dotari caracteristice pachetului Competition oferit si el tot in standard, asigurandu-se ca nici o secunda nu se va pierde fara un motiv real.

Referitor la aspectul vizual, tinem sa precizam ca cele 300 de exemplare ale modelului aniversar se disting printr-o nuanta speciala semnata botezata Frozen Dark Silver, oferita in compania a numeroase accente de negru cromat si unor jante bicolore pe 20 de inch. Asta la nivel de exterior. La nivel de interior, lista cu atractii principale cuprinde multiple insertii de piele si alcantara, plus ornamente din aluminiu si 16 difuzoare de inalta fidelitate.

BMW M5 '30 Jahre M5'BMW M5 '30 Jahre M5'

Cat despre pretul de pornire, BMW-ul M5 '30 Jahre M5' s-a vandut in Statele Unite ale Americii in schimbul unui sume minime de 138.275 de dolari. Totusi, ultimul exemplar a fost scos la licitatie la sfarsitul saptamanii trecute, de casa Barrett Jackson, cand Rick Hendrick a platit nu mai putin de 700.000 de dolari - bani ce vor ajunge catre fundatia BMW Car Club of America si programul "Street Survival".

Vorbind despre automobilul propriu zis, patronul echipei American NASCAR a anuntat ca nu planuieste sa puna vreun kilometru la bord. In schimb, acesta va fi expus la muzeul proprietate personala din Concord, Carolina de Nord, alaturi de peste alte 200 de masini - printre care si un i8 finisat intr-o culoare similara.

BMW M5 '30 Jahre M5'

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze BMW M5 '30 Jahre M5'
mai multe