Un blow-off demential si 688 de viraje: filmul complet cu recordul SUBARU de pe TRANSFAGARASAN

Un blow-off demential si 688 de viraje: filmul complet cu recordul SUBARU de pe TRANSFAGARASAN
  • Subaru a postat filmul complet cu recordul de pe Transfagarasan
  • Echipa a avut nevoie de patru incercari pentru a-l stabili
  • La volan s-a aflat Mark Higgins, triplu campion de raliuri
Distribuie pe Facebook

Subaru a publicat intr-un final filmul complet cu recordul de pe Transfagarasan. Cel mai bun drum de munte din lume a fost cucerit de un Subaru WRX modificat masiv, iar la volan s-a aflat nimeni altul decat Mark Higgins.

In vara acestui an, Subaru si Mark Higgins, triplu campion de raliuri in Marea Britanie, au venit in Romania cu un singur gand in minte: sa cucereasca Transfagarasanul, cel mai bun drum de munte din lume (potrivit lui Jeremy Clarkson) cu un WRX STI Type RA de Time Attack.

Cu alte cuvinte, un WRX STI modificat radical, care a mai stabilit si alte recorduri mondiale pe trasee mult mai cunoscute, inclusiv Isle of Man, Nurburgring Nordschleife sau celebra urcare de la Goodwood Festival of Speed. Dar Transfagarasanul nu s-a lasat cucerit atat de usor.

Higgins si intreaga echipa din spatele sau au avut nevoie de 4 incercari pentru a stabili recordul de 40 de minute 58.08 secunde, inregistrat pe o distanta de 84.33 kilometri. Primele trei incercari au fost spulberate de vremea capricioasa de pe Transfagarasan, asa ca atunci cand au prins portita au profitat de ea.

Subaru a publicat cu putin timp in urma filmul complet cu recordul, asa ca relaxeaza-te si pregateste-te pentru 7 minute intense, cu 688 de viraje, derapaje controlate si un blow-off care rasuna din toate puterile.

Distribuie pe Facebook
mai multe