Un Ferrari F50 este de vanzare si valoreaza peste 2 milioane de dolari

Un Ferrari F50 este de vanzare si valoreaza peste 2 milioane de dolari
  • Masina a costat noua 500.000 de dolari
  • Ar putea sa devina cel mai scump Ferrari F50 vandut la licitatie
  • Are numai 1100 de mile la bord
Distribuie pe Facebook

Nu prea vedem un Ferrari F50 scos la licitatie. Poate si pentru ca aceasta masina exotica din anii '90 a fost fabricata in numar redus, dar si pentru ca majoritatea fac parte din colectii private ale arabilor care inca... nu au saracit. Iata ca acum un F50 iese la vanzare, iar pretul estimat se apropie de 3 milioane de dolari.

Succesorul legendarului Ferrari F40 s-a numit F50, urmat la randul sau de Enzo Ferrari si La Ferrari. Dar daca modelul F40, considerat supercarul perfect, a fost construit in 1300 de unitati, succesorul sau numit F50 a fost realizat in numai 349 de unitati incepand cu 1995, de unde si raritatea si pretul sau mare de vanzare. Ultimele exemplare scoase pe piata au schimbat maini la preturi cuprinse intre 700.000 si 1.5 milioane in ultimii ani. Insa acum, cei de la casa de licitatii Gooding & Company, spun ca vor obtine peste 2 milioane pe un exemplar de F50.

Ferrari F50 de vanzare

Ferrari F50 este o masina cu adevarat senzationala. Pentru ca 288 GTO, considerat la randul sau predecesorul lui F40, avea motor V8 twin-turbo, la fel ca si F40. Insa F50 a fost dotat cu un V12 aspirat de 4.7 litri care produce 520 cp, destul ca masina cu o caroserie Berlinetta-roadster sa atinga 100 km/h in 3.7 secunde si o viteza maxima de 325 km/h. Cert este ca a fost si a ramas o masina iconica, unul din cele mai cunoscute si rare modele Ferrari.

Cand era noua, masina se vindea cu 500.000 de dolari, ceea ce este echivalentul a 750.000 de dolari in zilele noastre. Insa acum, masina valoreaza ceva mai mult. In speta, cei de la RM Auctions au vandut un F50 anul trecut cu 1.4 milioane de dolari si unul cu aproape 2 milioane la Pebble Beach. Acum insa preturile se pare ca sunt in crestere la masinile clasice, asa ca cei de la Gooding & Company scot un exemplar ce face parte din colectie Toni Shooshani pe care asteapta sa incaseze spre 3 milioane de dolari, dar cu siguranta peste 2...

Ferrari F50 de vanzare

Masina care este scoasa la vanzare are la bord numai 1100 de mile si a fost in standul Ferrari in momentul lansarii, la Tokyo Motor Show, editia din 1995. Primul proprietar este Jacques Swaters de la Ecurie Francorchamps, dar istoricul masinii care nu este cel mai bogat, nu contribuie foarte mult la pretul de vanzare. Asa ca aceasta casa de licitatie se bazeaza pe raritatea masinii. Oricum, indiferent de suma cu care se va vinde aceasta masina, o sa vada un viitor destul de trist. Desi masina a fost gandita sa alerge pe circuit, aceasta o sa zaca intr-un muzeu sau intr-un garaj parfumat si admirata ca un bibelou...

Distribuie pe Facebook
mai multe