Un nou Audi TT-RS va fi lansat in urmatorii 3 ani, cu motor in 5 cilindri

Un nou Audi TT-RS va fi lansat in urmatorii 3 ani, cu motor in 5 cilindri
  • Noul Audi TT-RS va debuta in urmatorii trei ani
  • Modelul va pastra propulsorul TFSI in cinci cilindri
  • Puterea maxima va creste comparativ cu generatia anterioara
Distribuie pe Facebook

Urmatoarea generatie a modelului de inalta performanta Audi TT-RS va debuta pe piata in urmatorii trei ani, in compania unei motorizari supraalimentate cu cinci cilindri in linie, dupa cum a afirmat recent Markus Siewart, director tehnic in cadrul companiei producatoare de automobile din Ingolstadt.

Dezvaluita in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din primavara acestui an, cea de-a treia generatie a popularului Audi TT este oferita momentan in numai trei versiuni de motorizare, cu puteri cuprinse intre 184 si 310 CP.

Daca pentru cei care pun accentul pe eficienta varianta turbodiesel de doi litri si 184 CP reprezinta alegerea ideala, cei care cauta maximul de performanta au la dispozitie un model TTS, capabil sa livreze celui aflat la volan undeva in jurul a 310 cai putere si 380 Newton-Metri multumita motorizarii supraalimentate cu patru cilindri si capacitate de doi litri din dotare.

Acelasi Audi TTS se mai poate lauda, de asemenea, si cu prezenta unei transmisii automate cu dublu ambreiaj, respectiv a unui sistem de tractiune integrala, cifrele si numerele rezultate fiind dintre cele mai impresionante: numai 4.7 secunde sunt necesare pentru realizarea sprintului 0 - 100 km/h, in timp ce viteza maxima este, bineinteles, limitata electronic la pragul celor 250 de kilometri pe ora.

Iar acesta-i doar inceputul, dupa cum o afirma chiar oficialii din cadrul companiei producatoare de automobile din Ingolstadt. Conform lui Markus Siewart, director tehnic Audi, cea de-a treia generatie a popularului automobil sport de clasa compacta va sosi in urmatorii trei ani si intr-o versiune TT-RS, pusa in miscare tot de o unitate turbo cu cinci cilintri in linie.

Din pacate, germanii nu s-au grabit sa precizeze si valorile maxime exacte, acestia limitandu-se la a afirma ca noul model va fi ceva mai puternic comparativ cu predecesorul sau. Pana vom avea ocazia sa aflam deznodamantul final, compania producatoare de automobile din Ingolstadt ne va incanta privirile cu varianta Audi TT Roadster, asteptata sa debuteze in premiera mondiala in mai putin de o luna, la Paris Motor Show 2014.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 10 Septembrie 2014