Un Pagani Zonda din 1998 cu 1 milion de kilometri la bord a fost restaurat

Un Pagani Zonda din 1998 cu 1 milion de kilometri la bord a fost restaurat
  • Masina are motorul original de 6.0 litri V12
  • A fost masina de teste pana in 2014
  • Restaurarea a fost realizata cu ocazia aniversarii lui Horacio
Distribuie pe Facebook

Compania Pagani s-a infiintat in 1988, dar a realizat initial piese si componente din carbon pentru Lamborghini. Ulterior, in 1992, a inceput sa produca si automobile cu motoare Mercedes-Benz. Desi numele original a fost Fangio, dupa celebrul pilot italian, masina de serie s-a numit Pagani Zonda. Iar masina cu numarul 2 fabricata in 1998 este aceasta.

Dupa 7 ani de dezvoltare si design a luat nastere Pagani Zonda, dezvaluita in 1999 la Salonul Auto de la Geneva. Insa pana la produsul de serie, compania a realizat cateva masini-prototip pe care au testat mecanica si tehnologiile modelelor urmatoare care au fost puse in vanzare. Este si cazul acestui exemplar, Prototype 2, adica a doua masina facuta, denumita La Nonna, adica... bunica. Nu degeaba are acest nume, ci pentru ca este fara indoiala Pagani-ul cu cel mai mare numar de kilometri efectuati, in speta, peste 1 milion.

La Nonna a fost produsa in 1998 si a fost dotata cu un motor Mercedes-Benz V12 de 6.0 litri, original, care producea 394 cp. Destul pentru ca masina usoara din carbon sa poata atinge 330 km/h. Ulterior, aceste motoare au fost inlocuite tot cu unele de Mercedes, dar de 7.0 litri sau chiar mai mari.

Zonda La Nonna

Masina cu pricina, care a avut o viata grea de teste indelungate, a fost o baza de incredere a companiei pentru diferite experimente. De fapt, ea a fost folosita pana in 2014, cand Pagani a lansat modelul 760 LM, o masina de 760 cp. Dar pentru ca este vorba de un prototip special, mai ales pentru fondatorul companiei, Horacio Pagani, "Bunica" a fost restaurata si putin modificata.

Dupa mai bine de 17 ani de munca in folosul firmei, aceasta Zonda C12 a fost transformata in piesa de muzeu. Motorul a fost refacut, piesele inlocuite cu unele noi, cateva elemente de carbon au fost refacute si la exterior a primit cateva modificari ca masina sa semene cu modelul Zonda Cinque.

Zonda La Nonna

Se pare ca aceasta restaurare a fost facuta special pentru Horacio, care curand implineste rotunda cifra de 60 de ani. Insa de acum inainte, masina va sta in muzeul Zonda, muzeu care urmeaza sa se deschida la anul. Pana atunci insa, aceste imagini au fost surprinse in showroomul Zonda, acolo unde este casa "Bunicii" in varsta de peste 1 milion de kilometri.

Zonda La NonnaZonda La Nonna

Zonda La Nonna

Zonda La Nonna

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Zonda La Nonna
mai multe