Una dintre cele mai rare masini construite de Mercedes este de vanzare. Cat costa

  • Productie limitata la 75 de exemplare
  • Motor V8 cu 650 CP
  • A costat initial 1 milion de dolari
Distribuie pe Facebook

Cei de la James Edition au la vanzare un Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss. Masina in cauza este una dintre cele 75 de exemplare construite si are putin peste 500 de kilometri la bord.

In 2009, parteneriatul dintre Mercedes-Benz si McLaren dadea lumii intregi o masina neobisnuita si foarte rara. Este vorba despre acel SLR McLaren Stirling Moss, o sportiva fara plafon si cu un design inspirat de legendara masina de curse 300 SLR cu care Stirling Moss a castigat in 1955 celebra cursa Mille Miglia.

Mercedes-Benz McLaren SLR Stirling Moss

In total au fost produse numai 75 de exemplare iar pretul unuia depasea 1 milion de dolari. Majoritatea au exteriorul argintiu si interiorul imbracat intr-o combinatie de piele rosie si neagra, dar mai sunt si unele finisate in negru, alb si, spun unii, chiar una rosie.

Dupa cum bine poti vedea, exemplarul din aceste imagini, care a fost scos acum la vanzare de James Edition, este unul "clasic". Raritatea lui consta in faptul ca are foarte putini kilometri la bord. Mai exact, 507.

Mercedes-Benz McLaren SLR Stirling Moss

In plus, masina a fost condusa in cadrul unei reclame de nimeni altul decat Mika Hakkinen, dublu campion mondial de Formula 1.

Desi nu a fost condus prea mult, SLR-ul McLaren Stirling Moss a fost intretinut ca la carte. Un detaliu pe care viitorul proprietar ar trebui sa-l stie inainte sa se bucure de cei 650 de cai putere dezvoltati de motorul V8 supraalimentat de 5.5 litri.

Mercedes-Benz McLaren SLR Stirling Moss

Avand in vedere raritatea acestui model, este de inteles de ce pretul platit pe un exemplar a crescut foarte mult in ultimii ani. Spre exemplu, masina din imagini se vinde acum cu 2.55 milioane de dolari.

Mercedes-Benz McLaren SLR Stirling Moss

Mercedes-Benz McLaren SLR Stirling Moss

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Mercedes-Benz McLaren SLR Stirling Moss
mai multe