Urmatoarea masina de strada de la Mercedes va avea un motor de 1.6 litri si 1000 CP

Urmatoarea masina de strada de la Mercedes va avea un motor de 1.6 litri si 1000 CP
  • Mercedes pregateste un rival pentru Ferrari LaFerrari, McLaren P1 si Porsche 918 Spyder
  • Automobilul german promite sa foloseasca acelasi sistem hibrid precum monoposturile de Formula 1
  • Zvonurile anunta o productie limitata si un pret de aproximativ 2.5 milioane dolari
Distribuie pe Facebook

Cele trei titluri consecutive obtinute de Mercedes in Formula 1 i-au facut pe germani sa se gandeasca serios la posibilitatea lansarii unei masini de strada cu sistemul de propulsie folosit in Marele Circ.

Zvonurile cu privire la aparitia unui Mercedes capabil sa se dueleze de la egal la egal cu nume precum Ferrari LaFerrari, McLaren P1 sau Porsche 918 Spyder au invadat internetul inca de la mijlocul anului trecut, insa pana acum nu am avut nimic concret despre modelul in cauza.

Atentie, pana acum, Salonul Auto ce se desfasoara zilele acestea la Detroit aducand - pe langa debutul noilor GLA si E-Class Coupe, inclusiv mai multe informatii oficiale referitoare la hypercar-ul cunoscut in 'bucataria' interna a producatorului german sub denumirea Project One.

Informatii precum faptul ca viitoarea masina de inalta performanta va ascunde sub capota acelasi benzinar turbo cu capacitate cilindrica de 1.6 litri precum monopostul care i-a adus lui Nico Rosberg primul si, totodata, sau titlu de campion mondial din Formula 1, de exemplu.

Sau ca respectiva unitate in sase cilindri va fi insotita de mai multe motoare electrice pentru ca puterea maxima a sistemului hibrid prezent la datorie sa depaseasca pragul de 1.000 CP. Ca o scurta comparatie, cel mai potent membru al 'Sfintei Treimi' a hypercar-urilor ofera 'doar' 963 CP.

Drept urmare, ambitiosul proiect al companiei Mercedes va avea nevoie de o transmisie sanatoasa, pe cat de rezistenta, pe atat de rapida. Din pacate, solutia aleasa de producator pentru acest departament - daca va fi sau nu o cutie cu dublu ambreiaj, ramane un mister.

Putem spune, in schimb, ca propulsia anterior amintita va lucra alaturi de un sistem inteligent de tractiune integrala, cu tehnologie de vectorizare a cuplului pentru puntea fata. Revenind la capitolul 'mari necunoscute', tot aici putem trece si alegerile la nivel de frane / suspensie.

Nici despre modul in care va fi creionat viitorul automobil de inalta performanta al germanilor nu putem spune prea multe in prezent, exceptand cateva banuieli cu privire la anumite elemente aerodinamice active si un cockpit care sa iti reaminteasca mereu cat ai platit pe masina.

Curios sa afli cat va costa Mercedes-ul Proiect One? Undeva in jurul a 2.5 milioane de dolari daca este sa dam crezare zvonurilor care circula pe internet - zvonuri care mai anunta si o productie limitata la 200 - 300 de exemplare, in cazul in care intrebai una-alta despre exclusivitate.

Mercedes Project One - Prima poza

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 13 Ianuarie 2017