Vesti proaste pentru fanii singurului supercar de la Audi. Nemtii recunosc ca R8 nu mai prinde o alta generatie

Vesti proaste pentru fanii singurului supercar de la Audi. Nemtii recunosc ca R8 nu mai prinde o alta generatie
  • Audi R8 nu mai prinde o noua generatie
  • Anuntul a fost facut de un oficial al brand-ului german
  • Anul trecut, 1.366 de europeni au optat pentru un R8
Distribuie pe Facebook

Un reprezentant al constructorului german de automobile a dezvaluit intr-un interviu ca modelul R8 va fi scos din gama la finalul vietii acestei generatii. Motivele sunt inca necunoscute, insa cel mai probabil are legatura cu viitorul electrificat pe care il planuieste Audi.

Brand-ul din Ingolstadt ofera in prezent mai multe modele puternice, care sa le satisfaca placerea de cai putere clientilor cu multi bani in cont. Spre exemplu, coupe-ul RS5, break-ul RS4, RS6, TT RS sau SUV-urile SQ5 sau SQ7 TDI.

Audi R8 V10 Plus

In tot acest timp insa, Audi are in oferta un singur supercar si anume R8-ul. Dezvoltat pe aceeasi platforma cu Lamborghini-ul Huracan, acesta dispune de tractiune integrala Quattro (sau mai nou si tractiune spate), transmisie automata si un propulsor V10, aspirat natural si montat central.

Audi R8 V10 Plus

In cea mai puternica versiune, adica R8 V10 Plus, acesta iti pune la dispozitie 610 cai putere, suficient pentru o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in doar 3.2 secunde si o viteza maxima de 330 de km/h.

Audi R8 V10 Plus

Chiar daca ofera un pachet impresionant si atrage destul de multi clienti (pentru acest tip de vehicul), mai exact 1.366 de europeni au optat pentru un R8 in 2017, oficialii Audi recunosc ca supercarul nu va mai prinde o noua generatie.

Audi R8 V10 Plus

Anuntul a fost facut de Peter Mertens, director tehnic in cadrul brand-ului german. Intr-un interviu recent, acordat publicatiei Car and Driver, acesta a declarat ca Audi nu are in plan un succesor pentru acest model, chiar daca "se descurca destul de bine momentan".

Audi R8 V10 Plus

Acesta nu a oferit un motiv plauzibil, insa cele mai multe zvonuri vorbesc despre faptul ca nemtii ar fi luat o asemenea decizie din cauza viitorului electric/electrificat pe care l-au anuntat cu mult timp in urma. Mai exact, fondurile investite in dezvoltarea unui supercar cu motor V10 ar putea fi redirectionate spre modele electrice sau plug-in hybrid.

Audi R8 V10 Plus

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Audi R8 V10 Plus
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 15 Martie 2018