VIDEO aniversar: Drumul spre 386 de km/h cu McLaren F1

VIDEO aniversar: Drumul spre 386 de km/h cu McLaren F1
  • McLaren-ul F1 a intrat in productie in urma cu 25 de ani
  • Acesta era propulsat de un motor de 6.1 litri V12
  • A doborat recordul mondial de viteza in 1998
Distribuie pe Facebook

Englezii de la McLaren au publicat un video aniversar pentru a marca 25 de ani de la nasterea legendarului model F1.

In urma cu un sfert de secol lua nastere una dintre masinile care si-au pus amprenta defitiniv pe industria auto mondiala. La insistentele lui Gordon Murray, marele Ron Dennis a fost de acord cu dezvoltarea unei supermasini, cunoscute si astazi sub numele McLaren F1.

Pe langa motorul V12 aspirat natural de 6.1 litri construit special pentru aceasta masina de catre nemtii de la BMW, McLaren-ul F1 este cunoscut si pentru distributia celor 3 locuri din habitaclu, dar si pentru scaunul soferului pozitionat central.

Insa, in industria auto si mai ales in inimile impatimitilor, acest model legendar va ramane cunoscut mai ales pentru recordul mondial de viteza, doborat pe 31 martie 1998. In acea zi, supercar-ul englezilor a inregistrat o viteza maxima de 386.4 km/h, in spatele volanului aflandu-se nimeni altul decat Andy Wallace, multiplu castigator la LeMans.

Acest record a ramas in picioare pana in 2005, atunci cand Bugatti-ul Veyron 16.4 a atins 408.47 km/h pe pista de incercari a celor de la Volkswagen.

Distribuie pe Facebook
mai multe