VIDEO cu cel mai rar Nissan SKYLINE de pe fata Pamantului. Masina asta i-a apartinut Sultanului din Brunei

VIDEO cu cel mai rar Nissan SKYLINE de pe fata Pamantului. Masina asta i-a apartinut Sultanului din Brunei
  • HKS a asamblat doar 4 exemplare initial
  • Unul a ajuns in colectia Sultanului din Brunei
  • Motorul original a fost inlocuit
Distribuie pe Facebook

Nissan Skyline R32 HKS Zero-R este fara indoiala cel mai rar Skyline din cate au existat. Productia originala a fost limitata la doar 4 exemplare, iar cel din filmare i-a apartinut celebrului Sultan din Brunei.

HKS este unul dintre cei mai cunoscuti producatori de piese si accesorii aftermarket pentru masinile japoneze. De la biele sau axe cu came la valve blow-off, kit-uri pentru intercooler, sisteme de evacuare sau kit-uri pentru turbine, HKS are in oferta cam tot ce-ti poate trece prin cap.

In anii' 90 insa, HKS a incercat si chiar a reusit sa tuneze cap-coada Nissan-ul Skyline R32 dand nastere unei masini cunoscute sub denumirea de Skyline R32 HKS Zero-R. Dupa ce au asamblat patru unitati, niponii au fost nevoiti sa abandoneze proiectul din diferite motive. In 2005, ca urmare a unor legi mai permisive, HKS a mai dezvoltat alte 6 exemplare, dar putin diferite de cele originale.

Trei dintre cele patru exemplare au fost pastrate la sediul HKS din Japonia, insa unul a ajuns in colectia celebrului Sultan din Brunei. Este vorba despre cel din acest clip video, care intre timp a schimbat proprietarii, dar a ramas in tara insulara din Asia de Sud-Est.

Sub capota nu se mai regaseste insa motorul original RB27, ci un RB26 imprumutat de la un Nissan Skyline R34. In rest, R32-ul HKS Zero-R a ramas neschimbat, inclusiv partea dorsala specifica, cu cele doua terminatii ale sistemului de evacuare.

Distribuie pe Facebook
mai multe