Viitorul Bentley Continental GT V8 ar putea sosi chiar anul viitor

Viitorul Bentley Continental GT V8 ar putea sosi chiar anul viitor
Desi stiam de o buna perioada de timp ca cei de la Bentley planuiesc sa ofere ultima generatie a luxosului model Continental GT si intr-o versiune cu motor V8 turbocharged, data marelui debut lipsea cu desavarsire. Asta pana acum...
Distribuie pe Facebook

Conform celor de la Consumer Search, constructorul britanic cu sediul in Crewe planuieste sa dezvaluie noul Continental GT cu aroma V8 turbocharged pe taram american, la editia de anul viitor a North American International Auto Show - cu aproximativ patru luni mai tarziu de la debutul noului Continental GTC ce urmeaza a avea loc in toamna acestui an, la Frankfurt Motor Show 2011.

Conform acelorasi surse, viitorul Bentley Continental GT V8 va fi ceva mai agil decat versiunea cu motor W12 twin-turbo, in special datorita greutatii reduse a propulsorului. Desi cifrele maxime nu se cunosc la acest moment, se pare ca noul motor in opt cilindri, ce va fi supraalimentat cu ajutorul a una sau doua turbine (ramane de vazut care va fi numarul exact) si va avea o capacitate cilindrica de patru litri, va produce undeva in jurul a 550 cai putere. Combina asta cu o transmisie in sapte trepte, cu dublu ambreiaj, iar luxosul model britanic va deveni ceva mai mult decat o simpla masinarie de livrat acceleratii fulminante.

La final, reamintim ca noul Bentley Continental GT este oferit momentan doar cu un motor W12 twin-turbo de 6.0 litri, ce dezvolta 575 cai putere si 700 Nm. Ajutat de o transmisie automata ZF in sase trepte, coupe-ul din Crewe accelereaza de la 0 la 100 km/h in numai 4.6 secunde si atinge o viteza maxima de 318 km/h.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 4 August 2011