Volkswagen Race Touareg 2 poate fi admirat la MIDOCAR Vitan

Volkswagen Race Touareg 2 poate fi admirat la MIDOCAR Vitan
Pana pe 7 iunie, pasionatii de off-road si iubitorii masinilor de teren sau a celebrei curse Dakar pot admira la MIDOCAR Vitan un Volkswagen Race Touareg 2, o masina de expozitie special personalizata. Masina a fost condusa in competitia Dakar de Carlos Sainz in 2008.
Distribuie pe Facebook

Castrol România a facut posibilă aducerea în tară a unui exemplar de expozitie Volkswagen Race Touareg 2, identic celui participant la Raliul Dakar din anul 2007. Cei care nu au avut timp sa admire masina in cadrul evenimentului Bucharest Wheels Arena ce a avut loc in acest week-end, timp de 12 zile, modelul este accesibil publicului pentru vizionare, la MIDOCAR Vitan.

Masina a fost prezentată prima dată publicului la Essen Motor Show în anul 2006. În urma participării la cea de-a 29-a editie a competitei de la Dakar, din 2007, echipa formată din Mark Miller si Ralph Pitchford a clasat Volkswagen pe poziția a patra. În anul 2008, Volkswagen Race Touareg 2 a ocupat poziția secundă la Central European Rally, sub pilotajul lui Carlos Sainz, iar în 2009, echipa Volkswagen a revenit în fortă și a ocupat primele 3 pozitii ale Raliului de la Dakar. A fost momentul în care Volkswagen a înscris prima victorie a unei masini cu motorizare diesel în istoria maratonului Dakar.

VW Touareg Dakar

Modelul este echipat cu un motor de 5 cilindri în linie, de 2500 cmc, care dezvoltă 285 CP și un cuplu de 600 Nm. Masina este realizată din compozit de fibră de cabon, fixat pe un sasiu de otel, suspensie cu brate duble, arcuri elicoidale și amortizoare duble. Greutatea totală este de 1.788 kg. Transmisia de pe Race Touareg 2 este manuală secvențială, în 6 trepte, iar tractiunea 4x4 este permanentă.

Masina se află în showroom-ul Volkswagen MIDOCAR Vitan, din Splaiul Unirii 643-673, Bucuresti, unde toti pasionații motorsport sunt așteptați să o vizioneze, până pe 7 iunie.

VW Touareg Dakar

Distribuie pe Facebook
mai multe