Vor avea o surpriza neplacuta: au platit pentru un hot-hatch de 310 cai, dar vor primi unul mai slab

Vor avea o surpriza neplacuta: au platit pentru un hot-hatch de 310 cai, dar vor primi unul mai slab
  • Golf R pierde 10 cai putere
  • Decizia a fost luata din cauza noilor teste de emisii
  • Si Seat a luat o decizie identica in cazul Leon-ului Cupra 300
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, Volkswagen se vede nevoit sa reduca puterea Golf-ului R din cauza noilor teste de emisii WLTP care intra in vigoare din luna septembrie. Aceeasi decizie a luat si Seat in ceea ce priveste Leon-ul Cupra 300 hatchback.

Volkswagen-ul Golf R continua sa fie unul dintre cele mai populare, daca nu chiar cel mai popular, hot hatch-uri de pe piata. Modelul german propune o manevrabilitate de invidiat si odata cu facelift-ul primit la finalul lui 2016, mai multa putere sub capota.

Volkswagen Golf R

Daca inainte avea 300 de cai putere, din acel moment propulsorul de 2.0 litri turbo a livrat puntii fata 310 cai si 400 Nm cuplu. Acum insa, tot acest surplus a disparut, iar de vina par sa fie noile standarde de emisii WLTP care intra in vigoare din luna septembrie.

Volkswagen Golf R

Potrivit publicatiei Autocar, Golful R va dezvolta din nou 300 de cai putere, iar aceasta modificare se aplica chiar si in cazul exemplarelor deja comandate sau aflate pe linia de asamblare. Reprezentantii brandului din Wolfsburg trebuie acum sa le comunice toate acestea clientilor care isi asteapta hot-hatch-ul de peste 300 de cai.

Volkswagen Golf R

Un purtator de cuvant al Volkswagen a declarat pentru publicatia amintita mai sus ca " In contextul noilor omologari, au fost facute adaptari la sistemul de tratare a gazelor de esapament si la puterea dezvoltata de motor. De-acum inainte, toate exemplarele Golf R vor avea 300 de cai putere."

Volkswagen Golf R

O decizie identica au anuntat cu cateva zile in urma si spaniolii de la Seat. Tot din cauza noilor teste de emisii WLTP, modelul Leon Cupra 300 hatchback nu va mai propune 300 de cai putere, ci 290. Puterea ramane neschimbata insa in cazul versiunii ST break.

Volkswagen Golf R

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Volkswagen Golf R
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 5 Iulie 2018