Zboara pana la suta! Limuzina de 2.2 tone care bate multe sportive pur-sange

Zboara pana la suta! Limuzina de 2.2 tone care bate multe sportive pur-sange
  • Noul M760i xDrive sprinteaza de la 0 la 100 km/h in 3.7 secunde
  • Limuzina bavareza ofera un motor V12 bi-turbo de 610 cai putere
  • Pretul de pornire se invarte in jurul sumei de 168.000 de euro
Distribuie pe Facebook

Cine spunea ca performantele se obtin numai cu doua portiere si o greutate redusa... sigur nu stia despre ce anume vorbeste.

Acum un an, cu ocazia Salonului Auto International desfasurat la Geneva intre 3 si 13 martie, BMW prezenta in fata intregii planete una dintre cele mai rapide limuzine de lux ale istoriei.

Noul M760i xDrive, caci el reprezinta subiectul principal al acestui material, revine astazi in atentia noastra multumita unui scurt clip video care surprinde capacitatea sa fenomenala de accelerare.

De numai 3.7 secunde are nevoie, mai exact, respectiva masina pentru a sprinta de la 0 la 100 de kilometri pe ora, potrivit informatiilor furnizate anterior de oficialii marcii bavareze.

Performanta in cauza i se datoreaza unui motor V12 bi-turbo de 6.6 litri si aproximativ 610 de cai putere, regasit inclusiv pe modelele Ghost, Wraith si Dawn din gama britanicilor de la Rolls-Royce.

Un rol important in sprinturile fulminante pe care noul BMW M760i xDrive le propune pasagerilor sai are si sistemul de tractiune integrala cu vectorizare a cuplului oferit in standard.

Cat despre viteza maxima trecuta de oficialii marcii bavareze pe fisa tehnica a limuzinei de lux, avem 250 km/h pentru modelul normal sau 305 kilometri pe ora pentru cel echipat cu optiunea M Driver's Package.

In consecinta, respectiva masina mai ofera si o suspensie activa pe aer, un sistem de franare compus din discuri de dimensiuni mai mult decat generoase, dar si... directie integrala.

Toate aceste valori opulente vin la pachet alaturi de cateva detalii vizuale pe masura, precum spoilere fata / spate agresiv stilizate, jante din aliaj pe 20 inch ori cateva elemente interioare ce poarta logo-ul M.

Si in schimbul unei sume minime de 168.090 euro, in cazul in care te intrebai, noul BMW M760i xDrive fiind mai scump decat un Audi S8 Plus, dar mult mai ieftin decat un Mercedes S65 AMG.

Distribuie pe Facebook
mai multe