Zvonurile au fost confirmate. Viitorul hot-hatch Ford Focus RS500 din ce in ce mai aproape sa intre in productie

Zvonurile au fost confirmate. Viitorul hot-hatch Ford Focus RS500 din ce in ce mai aproape sa intre in productie
  • Viitoarea generatie a Ford-ului Focus RS500 a fost surprinsa pe drumurile publice
  • Cel mai rapid hot-hatch din istorie va avea sub capota motorul de 2.3 litri EcoBoost impins la limita
  • Modelul va fi produs in editie limitata, iar lansarea oficiala s-ar putea sa aiba loc la inceputul anului viitor
Distribuie pe Facebook

Americanii de la Ford planuiesc deja intrarea in productie a variantei hardcore a modelului Focus, RS500-le.

Cu ceva timp in urma, oficialii Ford declarau ca daca vanzarile actualului Focus RS merg conform planurilor, se gandesc sa produca si hot-hatch-ul suprem, varianta RS500. Din cate observam din poze, se pare ca au fost multumiti de cifre, iar acesta este pe drum.

Ford Focus RS500

Actuala generatie a Focus-ului RS500 a fost lansata in 2010, iar de atunci toti cei care au condus-o au avut numai cuvinte de lauda la adresa ei. Cu viitorul RS500, Ford isi propune sa depaseasca orice limite, si sa construiasca cel mai rapid hatchback din istorie (in ceea ce priveste acceleratia).

Pentru a-si atinge acest obiectiv, americanii vor "lucra" putin la motorul 2.3 EcoBoost de pe modelul RS, si il vor duce mai departe de performantele actuale de 350 de cai putere si 440 Nm cuplu (470 cu functia Overboost).

Ford Focus RS500Ford Focus RS500

Desigur, puterea nu ar fi nimic fara o greutate cat mai mica, asa ca viitorul RS500 va fi pus la cura de slabire. Prin folosirea plasticului ranforsat cu fibra de carbon (CFRP) pentru caroserie, a franelor din fibra de carbon, si a suspensiei produsa din aluminiu forjat, inginerii de la Ford doresc sa scape de pana la 100 de kilograme din greutatea variantei "normale" RS.

Toate acestea vor face hot-hatch-ul sa accelereze de la 0 la 100 de km/h in mai putin de 4 secunde, iar viteza maxima sa treaca de actuala bariera de 266 de km/h.

Ford Focus RS500

Noul Ford Focus RS500 va fi produs mai mult ca sigur in cantitati limitate, iar lansarea oficiala va avea loc, probabil, la inceputul anului 2017.

Sursa foto: Motor1

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Ford Focus RS500
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 22 Iunie 2016