Golf 5 by Bogdan - de la lucios la negru mat si inapoi

Golf 5 by Bogdan - de la lucios la negru mat si inapoi
Un Volkswagen Golf 5 este considerat un hot-hatch de mare succes. De fapt, este probabil cel mai cunoscut hatchback din toate timpurile. Iar Golful lui Bogdan nu face exceptie. Nu, nu este vreun GTI sau R32, ci este un simplu dieselar cu motor de 1.9. Insa aici nu e vorba de performante ci de aspectul exterior.
Distribuie pe Facebook

Masina cu pricina este un Golf 5 din 2004, cu motor diesel de 1.9 litri ce producea original 105 cp. Initial, proprietarul a facut ceva investitii si in exterior, si in interior dar si sub capota. Mai precis, puterea originala de 105 cp a fost crescuta simtitor cu ajutorul unei resoftari. Putem ghici ca noua putere se incadreaza in jurul valorii de 130-135 cp, cu tot cu ajutorul dat de filtrul sport K&N. Dar despre ce s-a intamplat sub capota, ajunge. Altceva, nimic.

Golf 5 by Bogdan - de la lucios la negru mat si inapoi

Bogdan si-a indreptat insa atentia spre partea de styling exterior. Primele au fost jantele - un set de Oxigin Crystal pe 17 toli. Acestea au fost insa vopsite negre, ca sa se asorteze cu culoarea masinii. Dupa care au urmat niste modificari mult mai serioase la exterior. Un bodykit complet Master, ce include spoiler fata, spoiler spate si praguri laterale. Este un kit destul de agresiv, dar care vine bine in culoarea neagra si cu garda joasa a masinii. Mai ales ca suspensia originala a masinii a fost inlocuita cu una sport, reglabila... Pe final, a urmat o grila frontala aftermarket si emblema VW cromata inlocuita cu una de carbon.

Golf 5 by Bogdan - de la lucios la negru mat si inapoi

Tot la exterior au mai urmat farurile cu angel-eyes cu LED si o pereche de pleoape, care sa faca masina mai incruntata. Si odata cu astea, Bogdan s-a cam oprit la exterior. Dar si-a mutat atentia in habitaclul masinii. Aici a facut asa cum i-a placut lui - o tapiterie schimbata cu una din piele neagra si alcantara ecologica, volanul imbracat in piele intoarsa, au fost montate ceasuri de presiune in turbina si multe alte maruntisuri. Iar pe partea audio, asa cum ii sta bine unei masini modificate, tot sistemul a fost inlocuit cu unul aftermarket, mai performant. Pe partea de muzica, Bogdan a ales marca MTX pentru a forma intregul sistem de sonorizare.

Golf 5 by Bogdan - de la lucios la negru mat si inapoi

Nu demult, Bogdan a ales insa alta directie. A renuntat la look-ul agresiv al masinii si a apelat la un tuning curat. Astfel, a scos bodykitul care cobora foarte mult masina si a facut masina complet negru mat, a achizitionat un set de jante noi si i-a dobandit astfel un aspect "clean". Cu alte cuvinte, a reusit sa treaca de la o extrema la alta!

Golf 5 by Bogdan - de la lucios la negru mat si inapoi

"O obsesie nu se termina niciodata. .. acum caut alt kit sa modific masina!" zice Bogdan... Si are dreptate! Cu cele doua aspecte diferite ale masinii, el a demonstrat ca unui Golf 5 ii sta bine si cu un styling agresiv, complet, cu exterior, interior, motor si audio, dar si cu un aspect curat si de efect.

IMPORTANT: Daca ai cunostinta de o masina in care s-au investit multe ore de munca, pasiune si sacrificii sau chiar masina ta intruneste aceste conditii, nu ezita si trimite un e-mail la office@4tuning.ro cu detalii complete si poze ale masinii tale. Imparte cu restul pasionatilor de tuning povestea din spatele proiectului tau, fa-ti masina vedeta pe 4Tuning!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Golf 5 by Bogdan - de la lucios la negru mat si inapoi
mai multe