Old School Reloaded: Trabi 1.1 by Stefan

Old School Reloaded: Trabi 1.1 by Stefan
O zi ploioasa nu are nimic de-a face cu tuningul. Insa povestea Trabi-ului albastru B-96-CXE sfideaza tot ce sta in calea ratiunii cand vine vorba de modificari cu stil - fie vara, fie iarna, Stefan si al sau Trabi au cu certitudine o poveste de spus. O modificare noua, planuri bine puse la punct ... totul in spiritul tuning!
Distribuie pe Facebook

Daca pana acum trabantul marca sfarsitul unei epoci boeme, Stefan a gasit un alt mod de a anima spiritele pe latura Old School: proiectul aflat initial doar in stadiul de schita poate fi astazi admirat in cea mai nonconformista forma. Si nu oricum, ci alaturi de Andreea, o domnisoara la fel de nonconformista.

Old School Reloaded: Blue Trabi by Stefan



Aproape ai crede ca e protagonistul din Cars3. Cine stie poate chiar e ... in orice caz, proiectul lui Stefan e reprezentarea fizica a celor mai poznase ganduri cand vine vorba de o masina. Bucurestenii sunt fericiti, Stefan nu rateaza nicio ocazie de a-si face cunoscuta pasiunea. Cu cat mai des, cu atat mai bine, asupra acestui fapt ne putem toti pune de acord.

Old School Reloaded: Blue Trabi by Stefan


Povestea in sine este pe atat de asemanatoare, pe atat de diferita de a celorlalti impatimiti ai tuningului. E lesne de inteles ca o pasiune se mosteneste, iar faptul ca tatal lui Stefan a avut, la un moment dat, un astfel de exemplar l-a impulsionat si mai mult.

Old School Reloaded: Blue Trabi by Stefan

E adevarat, Stefan vroia sa aiba propriul Trabant, dar mai mult de atat isi dorea un design cu totul iesit din comun pentru bijuteria pe patru roti.

Old School Reloaded: Blue Trabi by Stefan


In 2007 s-a intamplat. Cu suport financiar din partea parintilor, Stefan a intrat in posesia unui Trabant 601, motor in 2 timpi. Primul gand a fost sa-i schimbe motorul, insa a fost impiedicat de normele RAR. Asadar, cum ar zice americanii, "change of plans" - Stefan s-a orientat catre un Trabant 1.1 dotat din fabrica cu un motor IFA-VW. Ocazia nu s-a lasat asteptata mult, deci Stefan s-a urcat in microbuz. Destinatia? Targu Mures!

Old School Reloaded: Blue Trabi by Stefan


Bucuria a fost cu atat mai mare cu cat, dupa cum ne marturiseste mandrul proprietar, este prima sa masina, achizitionata integral din venituri proprii si personale. Dar sa revenim cu picioarele in atelier, la partea de customizari. Pentru inceput, Stefan a mutat o parte din elementele existente pe vechiul Trabi pe 'nou venit'. Rezultatul a fost imbucurator, insa pana la perfectiune mai ramasesera niste pasi de parcurs.

Old School Reloaded: Blue Trabi by Stefan


O vizita la Custom Shop, in Brasov, a transformat visul lui Stefan in forma foarte ... palpabila! Impreuna cu echipa de la Ace Axel Design Stefan a realizat blueprint-ul viitorului Trabi, iar ceea ce s-a obtinut depaseste cu mult imaginatia oricarui pasionat. Un personaj din Cars, in marime naturala!

Old School Reloaded: Blue Trabi by Stefan


A mai fost montat un set de faruri Angel Eyes si bi-xenon, iar jantele pentru care s-a optat sunt Snoor Performance Roadster de 15'', cu anvelope 195/45. De asemenea, la capitolul styling puncteaza si stopurile si semnalizari cu LED-uri si folia omologata pe geamurile din fata si spate.

Old School Reloaded: Blue Trabi by Stefan

Toate acestea in afara de bodykitul total customizat care include spoilere fata/spate, praguri, evazari, plus capota portbagaj. Daca exista ceva mai deosebit decat deosebitul, atunci acesta este.

Old School Reloaded: Blue Trabi by Stefan



Si pentru ca Trabi-ul cerea cu insistenta un plus de performanta, Stefan i-a oferit-o. Cum? In forma unui motor de VW Polo! Adio, 24 CP initiali, bun venit 40 CP ! Mai mult de atat, masina a primit si o evacuare noua.

Old School Reloaded: Blue Trabi by Stefan


Interiorul nu a fost nici el ignorat, deci a trecut printr-un proces de customizare. Nu exagerata, dar in limitele impuse de curentul Old School Reloaded. De asemenea, tot la interior se gaseste sistemul audio format din HU Sony Explode GT, difuzoare fata/spate si un subwoofer si statie, ambele Ground-Zero.

Old School Reloaded: Blue Trabi by Stefan

Sa fie oare asta "The End"? Al articolului, se prea poate. Insa Stefan are planuri mari cat priveste Trabi-ul. Pe lista de modificari se afla un motor nou mai puternic, tot VW, lupe pentru xenon in faruri, frane noi cu discuri mai mari pe fata, articulatii noi fata/spate, montarea scaunelor deja achizitionate si ... va urma!

Old School Reloaded: Blue Trabi by Stefan

Nelipsite din viata noastra - acasa, la scoala, la facultate, la saloanele de tuning si mai ales din preajma masinilor frumoase, fetele salveaza ziua. Desigur, aici vorbim de o singura fata - Andreea, care prin siretlicuri numai de ea stiute a tinut in frau Trabi-ul cat timp am stat de vorba de Stefan. Si in acest caz ... VA URMA!

Old School Reloaded: Blue Trabi by Stefan


Acum, cateva date despre partenera Trabi-ului din pictorial



Nume: Popescu
Prenume: Andreea Claudia
Varsta: 19 ani
Studii: Liceul Teoretic Benjamin Franklin
Cateva cuvinte despre tine: Sunt o persoana deschisa, comunicativa. Am toate calitatile si defectele zodiei mele, Gemeni, iar printre pasiunile mele se numara fotografia, tenisul - sunt o practicanta activa a sportului alb, si plimbarile lungi prin natura.
Ai vreo marca preferata cat priveste domeniul auto? Da, consider ca cea mai sigura si eleganta masina din perspectiva mea este Mercedes.
In ce masura crezi ca se intersecteaza tuningul cu fetele? Imi place combinatia asta, se completeaza si se potriveste de minune. Nimic nu "tuneaza" mai eficient masina decat o fata frumoasa care aduce cu sine un strop de sexualitate

Primul lucru pe care l-ai modifica la o masina: Hmm .. Pai, in primul rand mi-as personaliza masina astfel incat stylingul sa fie unic, iar apoi probabil sistemul de sonorizare

Credit foto: Catalin Oprea

IMPORTANT: Daca ai cunostinta de o masina in care s-au investit multe ore de munca, pasiune si sacrificii sau chiar masina ta intruneste aceste conditii, nu ezita si trimite un e-mail la office@4tuning.ro! Imparte cu restul pasionatilor de tuning povestea din spatele proiectului tau, fa-ti masina vedeta pe 4Tuning!


Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (34) Poze Blue Trabi by Stefan
mai multe
Publicat în categoria: Masini tunate din Romania DATA PUBLICĂRII: 23 Martie 2010