Premiera in Romania: Rat Style VW Golf 2 GT by Vlad

Premiera in Romania: Rat Style VW Golf 2 GT  by Vlad
De obicei, cele mai speciale lucruri vin in momente total neasteptate. Din locul relativ indepartate, am putea completa. Timisoara, spre exemplu, gazduieste un veritabil exemplar Rat Style. Surpriza? Pentru cei care au avut de-a face cu Vlad si al sau MK2, nu.
Distribuie pe Facebook

In curand se implinesc 5 ani de cand Golful se afla in posesia lui Vlad. Evident, a trecut printr-o lunga serie de modificari pana sa ajunga in forma actuala. Totul a inceput cu macheta unui golf gti pe care a luat-o de la un coleg de scoala in schimbul unei busole. Avea 8 ani, insa pasiunea pentru ceea ce avea sa urmeze capata - incet, dar sigur!, contur. Nici macar mustrarea din partea mamei nu l-au determinat sa renunte la pasiunea pentru masini, chiar daca atunci se putea vorbi doar de cele miniaturale.

Premiera in Romania: Rat Style VW Golf 2 GT  by Vlad

In putine cuvinte, VW-urile sunt o iubire mai veche care s-a concretizat intr-o pasiune actuala fara margini. Pe 13 mai 2005 a intrat in posesia Golf 2 GT-ului de fata, iar de atunci tuningului nu mai conteneste.

Premiera in Romania: Rat Style VW Golf 2 GT  by Vlad


Prima directie inspre care s-a indreptat Vlad au fost modificarile pe partea tehnica - motor, suspensie, evacuare. Mai intai de toate, motorul a fost honuit de la cota 81 mm la 82.5mm, iar chiloasa, pistoanele si vibrochenul care se gasesc acum pe Golf 2 provin de pe un motor de 2000 cmc cod 2E de pe un Golf 3 GTI. Cu ocazia montarii acestora, Vlad a montat si injectia electronica DIGIFANT 2, tot de pe Golf 3 GTI. Ulterior a renuntat la ea in favoarea unui stand alone - Megasquirt II cu PCB v3.0 de la DIY Autotune. Si bine a facut.

Premiera in Romania: Rat Style VW Golf 2 GT  by Vlad


A doua etapa a vizat axa cu came G-grind, o volanta noua si montarea unei cutii de viteze cod 4Y cu rapoarte foarte scurte de la un Golf MK1 GTI. A urmat bara de rigidizare fata/spate, suspensia Weitec Fahrwerktechnik HICON GTN reglabila pe inaltime si duritate, short shift reglabil si o galerie de evacuare 4-2-1 fara catalizator. Mai mult de atat, bucsele fata provin de la un Golf Mk4 R32.

Premiera in Romania: Rat Style VW Golf 2 GT  by Vlad


Desi distractie mai mare decat 'lupul in straie de oaie' nu exista, Vlad a optat si pentru cateva modificari exterioare. Au fost montate faruri cult style - smoked X-Hairs, stopuri smoked/crystal red si s-a renuntat la emblema de pe grila fata. In partea din spate au fost montate flanse de 2cm la un unghi negativ de -2 grade si, in mare, s-a renuntat la toate elementele care ingreunau caroseria - greutatea masinii nu depaseste 900 kg in prezent. Bineinteles, nu a lipsit nici finisajul - jantele BORBET Type A pe 16'', 7.5J pe fata si 9J pe spate fac deliciul oricarui avizat intr-ale tuningului.

Premiera in Romania: Rat Style VW Golf 2 GT  by Vlad


Dar sa trecem la partea cu adevarat savuroasa. Tot rasfoind internetul, Vlad a ajuns intr-o buna zi pe o sectiune 'altfel', Rat Look. Pe cat de apreciat de unii, pe atat de blamat de altii. Astfel se poate traduce stilul pentru care a optat Vlad cu doar doua saptamani in urma. Daca majoritatea posesorilor de masini incearca din rasputeri sa scape de rugina, Vlad a uimit Timisoara si intreaga echipa 4Tuning prin curajul sau - a luat o capota, a dat jos vopseaua (a ramas doar iron cross-ul pe ea) si peste a turnat clorura de fier si apa. 

Premiera in Romania: Rat Style VW Golf 2 GT  by Vlad

De joi seara, cand s-a petrecut tot 'demersul', pana vineri dimineata capota arata ... intr-un mare fel - "ca si cand ar fi stat vreo 2-3 ani in apa", completeaza mandru Vlad. Iar Rat Look-ul nu s-a oprit aici.

Premiera in Romania: Rat Style VW Golf 2 GT  by Vlad



Vlad a 'defrisat' tapiseria si buretii de pe scaune, in locul acestora (si pe podea!) facandu-si loc saci simpli, din canepa. Apoi a renuntat la pleoapa de la faruri si a montat un portbagaj pe plafon. In asentimentul intregului look, bineinteles. Tot atunci, cu cateva ore inaintea inceperii celei de-a doua etape din Campionatul de Drift, 'Real Drift Timisoara, 10-11 aprilie 2010'', Vlad a vopsit jantele in culoarea rosie si margiunea anvelopelor in rosu, a renuntat la fetele de usi si la toate elementele din plastic de la interior si ... Voila! A luat nastere primul VW Golf 2 Rat Look din Romania.

Premiera in Romania: Rat Style VW Golf 2 GT  by Vlad


Cat priveste planurile de viitor, Vlad,  simpatizant al clubului Shadow Crew si membru al comunitatii vwclub Timisoara de multi ani, nu vrea sa se opreasca din tunat. "Vreau sa ma apropii si mai mult de Rat-urile de peste granita, avand in vedere ca aici nu prea se promoveaza acest stil. Unii nu vor, altii o vad ca pe o insulta, unii nu au curaj, iar majoritatea nu stiu ce reprezinta", marturiseste Vlad.

Premiera in Romania: Rat Style VW Golf 2 GT  by Vlad


Pentru tuningul din Romania e o premiera, iar initiativa lui Vlad merita toata aprecierea. Si daca nu ar fi vorba de initiativa, rezultatul vorbeste de la sine - Top car of the Show 'Real Drift, Timisoara 20-11 aprilie 2010'. Felicitari, Vlad!


Credit foto: Gabi Tomescu, Catalin Oprea

IMPORTANT: Daca ai cunostinta de o masina in care s-au investit multe ore de munca, pasiune si sacrificii sau chiar masina ta intruneste aceste conditii, nu ezita si trimite un e-mail la office@4tuning.ro! Imparte cu restul pasionatilor de tuning povestea din spatele proiectului tau, fa-ti masina vedeta pe 4Tuning!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (17) Poze VW Golf2 GT by Vlad
mai multe