Restless Sleeper: Opel Ascona C Coupe by Radu

Restless Sleeper: Opel Ascona C Coupe by Radu
Spune drept, cu cate Opel Ascona ai avut de-a face pana acum? Daca eziti, e clar, lumea oldschool inca mai ascunde ceva taine pentru tine. Dar ce ai zice de un Opel Ascona tunat? Zambesti, deci esti pe drumul cel bun. Ei bine, Radu - mrkane, pentru prietenii de pe forum, zambeste de cca. 3 ani neincetat, de cand a debutat intregul proiect. Alarma a sunat, Sleeperul s-a trezit!
Distribuie pe Facebook

"Initiativa de tuning a venit firesc, etapa dupa etapa, de cand am achizitionat masina asta stiam ca nu o pot lasa asa, stiam in mintea mea cam ce-mi doream de la ea si doar am facut ce era de facut, etapa cu etapa", povesteste Radu. La baza, masina este un Opel Ascona c GT coupe, fabricat in 1988, care inca de la bun inceput a venit la pachet cu un C2ONE de 115 CP. Mult, putin? "Destul de puternic pentru vremea lui", ni se confirma imediat.

Restless Sleeper: Opel Ascona C Coupe by Radu


Evident, lucrurile nu s-au oprit aici. Timpul nu este intotdeauna un aliat cand iti doresti modificari notabile pentru masina ta, iar Radu stie asta cel mai bine -"Un motor mai puternic atrage dupa el o multime de investitii, frane, suspensie, o mai buna racier a noului motor, o evacuare care sa ajute mai mult.Am luat treptat si am inlocuit franele, evacuarea, suspensia, toate elementele de articulatie fata/spate. Motorul a suferit nenumarate modificari, a fost refacut complet de doua ori, pana a ajuns sa ma faca sa spun "acuma merge bine masina", marturiseste el.

Restless Sleeper: Opel Ascona C Coupe by Radu



O imbunatatire radicala pe partea tehnica a adus cu sine, inevitabil, o noua imbunatatire. De data aceasta, insa, pe plan estetic. Motivatia? "O asemenea masina care sa mearga atat de bine si care sa stea atat de bine pe strada, dar care sa arate ca un sleeper ruginit, parca nu-ti da totusi o asa de mare satisfactie", explica Radu. Reprezinta aspectul estetic punctul cheie al unei masini? Poate. Este look-ul pentru care a optat Radu ceea ce ii lipsea Asconei? Cu siguranta!

Restless Sleeper: Opel Ascona C Coupe by Radu


Mai exact, iata care sunt ideile pe care el le-a pus in practica: "Am inceput sa achizitionez piesele de caroserie care erau bolnave, pasaje, praguri, tot ce a fost nevoie .Am taiat tot ce era mancat de rugina si am pus piese noi. Dupa ce au fost montate toate reperele noi de caroserie, masina trebuia vopsita, s-a vopsit masina si a inceput sa arate a masina! Nu ma multumeau rotile, am inceput sa caut variante de roti care sa arate si bine pe masina dar cu care sa si "mearga bine" masina. Dupa nenumarate incercari si nenumarate modificari ale pasajelor spate, am ajuns la configuratia dorita. Interiorul nu putea ramane asa, masina mergea bine, incepuse sa si arate cat decat bine si interiorul era vechi si uzat, bordul crapat, s-a muncit mult si la interior, dar toata munca si banii au meritat in final".

Restless Sleeper: Opel Ascona C Coupe by Radu


Cum pofta vine mancand, asa iau nastere si idei noi dupa fiecare etapa de tuning. E clar, cand a achizitionat-o, Radu avea planuri mari cu masina, "de cand am achizitionat masina asta stiam ca nu o pot lasa asa, stiam in mintea mea cam ce-mi doream de la ea si doar am facut ce era de facut, etapa cu etapa", isi aminteste astazi. De asemenea, un rol important in povestea aceasta il are si Micutzu, cel care, de fapt, l-a convins pe Radu sa cumpere Opelul si cel cu
care a "impartit" multe nopti in garaj mesterind la masina.

Restless Sleeper: Opel Ascona C Coupe by Radu

Cum este vazut tuningul in Romania anului 2010? "Sa ai o masina modificata in Romania nu e deloc usor, cand te apuci de ea, cam toata lumea te ia in ras, dup ace ai avansat cu proiectul si masina merge bine si incepe sa si arate bine, lumea incepe sa vada ca de fapt a meritat, unii sunt invidiosi, altii au numai admiratie si chiar dau benevol o mana de la proiect", este el de parere.

Restless Sleeper: Opel Ascona C Coupe by Radu


Planuri de viitor exista, ele sa rezuma la pastrarea intr-o forma optima a Asconei - "Practic, acum a venit timpul sa ma bucur de ce a iesit din proiect", isi motiveaza Radu hotararea. Si nici nu e de condamnat, de altfel. Superlativul nu are grad de comparatie, nu?"Nu as mai avea rabdarea si puterea sa o iau de la capat cu alt proiect, probabil cand o sa creasca baiatul meu Mihai, o sa ma mai implic intr-un proiect pentru el daca o sa-l pasioneze tuningul si masinile mai agresive.", a recunoscut. Totusi, toata lumea stie: primul proiect major nu se uita niciodata.

Restless Sleeper: Opel Ascona C Coupe by Radu

De aceea, Radu mai face o destainuire: "Nu as fi reusit sa-mi vad acest proiect terminat si acest vis realizat fara o serie de prieteni, unii castigati pe parcursul proiectului, altii pierduri pe parcursul proiectului, cativa din ei ar fi: Micutzu, Adi Calibra, Bogdan(Automecanica), Serban, Claudiu DNC, Marian Mirea, Marcel, Mihai, Sebastian Rebegea, Costel Bertone, Dragos tapiterul, Marius V8u, Nutu, DOGu, Razvan Autonet, Vlad Acordauto, Laci Horguemtuning, Alex MG, DOZ (foto), nu in ultimul rand sotiei mele pentru rabdarea si intelegerea vis-a-vis de proiectul meu".

Restless Sleeper: Opel Ascona C Coupe by Radu



In incheiere, o urare din partea lui Radu pentru - se stie!, toata lumea: " Pasiunile sunt facute sa apropie oamenii, nu sa-i indeparteze !".

IMPORTANT: Daca ai cunostinta de o masina in care s-au investit multe ore de munca, pasiune si sacrificii sau chiar masina ta intruneste aceste conditii, nu ezita si trimite un e-mail la office@4tuning.ro sau completeaza formularul de AICI ! Imparte cu restul pasionatilor de tuning povestea din spatele proiectului tau, fa-ti masina vedeta pe 4Tuning!


Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (51) Poze Opel Ascona Tuning
mai multe