TCM Tuning ne arata cati cai putere scoate o Dacia 1310 din 1985 pe standul dyno

TCM Tuning ne arata cati cai putere scoate o Dacia 1310 din 1985 pe standul dyno
  • Masina a pierdut in 32 de ani numai 2 cp
  • Este o replica a unei Dacii de raliuri
  • TCM Tuning este vechiul TCM Turbo
Distribuie pe Facebook

TCM Tuning a urcat pe standul dyno o Dacia 1310 care, pe hartie, are 54 cp. Masina este una speciala, fiind o replica a celebrei Dacii care a luat startul la Acropolis Rally cu Stefan Vasile la volan in 1985.

Chiar daca TCM Tuning, poate cea mai cunoscuta companie de optimizare din Romania, este specializata pe imbunatatirea performantelor auto, la aceasta Dacie a vrut doar sa vada puterea pe care o are un autoturism romanesc vechi de 32 de ani. Masina care a calcat pragul celor de la TCM este o Dacie 1310 proaspat restaurata, fabricata in 1985, care se bucura numai de imbunatatiri vizuale, fara a avea nicio schimbare pe partea de motor.

DACIA TCM

Automobilul este o replica a masinii cu care in 1985 pilotul roman Stefan Vasile a luat startul la Acropolis Rally si cu care chiar a reusit sa obtina un loc pe podium la clasa inscrisa. Dupa 32 de ani, automobilul original nu mai era de gasit, asa ca a fost construita o replica conforma cu originalul, dupa ce pilotul a scos din arhiva mai multe imagini cu masina de curse originala. Asa a luat nastere aceasta Dacie de raliuri cu care echipajul Stefan Vasile - Levi Dudi a luat startul la diverse raliuri in tara si strainatate in 2017.

DACIA TCM

Masina si-a pastrat motorul original, fara modificari, pentru a se bucura de fiabilitate maxima. Iar cei de la TCM au vrut sa vada ce putere are, de fapt, o Dacie veche de 32 de ani. Din fabrica, masina romaneasca se lauda cu 54 cp si un cuplu de 94 Nm. Dupa masuratorile celor de la TCM Tuning, batrana Dacie restaurata a avut 51,9 cp si un cuplu de 91 Nm. Asadar, putem spune ca timpul nu prea i-a luat din puterea originala.

DACIA TCM

DACIA TCMDACIA TCMDACIA TCM

TCM Tuning si-a inceput activitatea in 2003 sub numele de TCM Turbo si realizeaza softuri de optimizare pentru o gama larga de automobile. Firma are un sediu nou langa autostrada A2 in care se afla si un dinamometru 4WD Cartec ce poate masura puteri de pana la 1200 cp, fiind dotat cu cel mai puternic tunel de aer din tara noastra.

DACIA TCM

DACIA TCM

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze DACIA TCM
mai multe