A platit peste 300.000 de euro pe o camioneta cu sase roti. Cum arata noua creatie Hennessey

A platit peste 300.000 de euro pe o camioneta cu sase roti. Cum arata noua creatie Hennessey
  • Punte dubla pe spate
  • Motor V8 si peste 700 de cai putere
  • Productie limitata la 24 de exemplare
Distribuie pe Facebook

Americanii de la Hennessey au asamblat primul exemplar Goliath 6x6, o camioneta cu punte dubla pe spate bazata pe Chevrolet Silverado. Vor fi asamblate 24 de exemplare in total iar pretul unuia depaseste 300.000 de euro.

Pana la uriasul Mercedes-AMG G63 6x6, nimeni nu se gandea ca cineva ar plati bani buni sa conduca o camioneta cu sase roti, punte dubla pe spate si garda la sol mai mult decat generoasa.

Goliath 6x6

Dar fenomenul a luat amploare si imediat au aparut diferite companii care ofereau o astfel de masina. Printre ei si americanii de la Hennessey care au inceput cu Velociraptor 6x6, bazat pe Ford Raptor. Anul trecut, tunerul a anuntat ca mai pregateste un pick-up 6x6, dar de aceasta data masina "donatoare" avea sa fie Chevrolet Silverado.

Goliath 6x6

Primul exemplar Goliath 6x6, pentru ca asa a fost botezat, tocmai a fost finalizat si urmeaza sa ii fie livrat unui om de afaceri din statul american Wisconsin. Pe langa puntea dubla, masina mai are o bena custom, bare noi, jante cu diametrul de 20 de inch si lumini auxiliare cu LED.

Goliath 6x6

Fiind dezvoltat pe sasiul unui Silverado Trail Boss Z71, sub capota uriasei camionete se ascunde un propulsor V8 de 6.2 litri care la cererea clientului poate fi echipat cu un compresor mecanic. In acest caz va dezvolta 705 cai putere si 914 Nm cuplu.

Goliath 6x6

"Suntem foarte entuziasmati ca oferim noul Goliath 6x6 alaturi de Velociraptor 6x6. Acestea sunt doua vehicule unice si foarte exclusiviste care fac o impresie puternica oriunde s-ar duce clientul nostru - fie ca vorbim de Rodeo Drive sau de dunele de nisip din desertul Sahara," a precizat John Hennessey, CEO-ul companiei cu acelasi nume.

Goliath 6x6

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, Goliath 6x6 va fi replicat in numai 24 de exemplare si fiecare va costa cel putin 334.000 de euro.

Goliath 6x6

Goliath 6x6

Goliath 6x6

Goliath 6x6

Goliath 6x6

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (15) Poze Goliath 6x6
mai multe