AC Schnitzer indeasa sub capota noului Seria 1 un... diesel cu 3 turbine si 400 CP

AC Schnitzer indeasa sub capota noului Seria 1 un... diesel cu 3 turbine si 400 CP
  • Cel mai nou proiect de tuning de la AC Schnitzer are la baza un BMW Seria 1
  • Hatchback-ul bavarez ascunde acum sub capota un motor tri-turbo diesel de 400 CP
  • Acceleratia de la 0 la 100 kilometri pe ora dureaza aproximativ 4.5 secunde
Distribuie pe Facebook

Nemultumit cu performantele propriului BMW Seria 1? De ce sa te complici cu o simpla resoftare a unitatii de control si sa nu optezi direct pentru un transplant de motor?

Livrat la pachet alaturi de motorizari turbo cu trei, patru si chiar sase cilindri in linie, actualul BMW Seria 1 se anunta optiunea ideala indiferent de care parte a baricadei te afli.

De exemplu, daca pui accentul pe eficienta, versiunea 116d este exact ceea ce cauti, fisa tehnica indicand in cazul de fata un consum mediu de carburant de numai 3.6 litri la 100 kilometri.

Preferi performanta? Atunci opteaza pentru varianta M135i xDrive, iar acul vitezometrului va indica acum sosirea celor 100 de kilometri pe ora dupa doar... exact, ai citit / vazut bine!, 4.7 secunde.

BMW Seria 1 de la AC SchnitzerBMW Seria 1 de la AC Schnitzer

BMW Seria 1 de la AC Schnitzer

Ce-ai zice insa de un echilibru perfect intre cele doua aspecte? Aici intervin germanii de la AC Schnitzer, care stau in spatele probabil singurului exemplar BMW 150d de pe aceasta planeta.

Exemplar care, asa cum o sugereaza si denumirea sa, gazduieste in compartimentul motor aceeasi unitate triturbodiesel de trei litri ce propulseaza inclusiv M550d-ul.

Una special modificata pentru a livra rotilor circa 400 de cai putere si 800 de Newton-Metri dupa cum au tinut sa sublinieze inca de la bun inceput specialistii celebrei companii de tuning.

Asadar, atunci cand vine vorba despre performante, in centrul atentiei regasim timpul de numai 4.5 secunde necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 kilometri pe ora. Iar acesta-i doar inceputul.

Impresionanta creatie a germanilor de la AC Schnitzer se mai poate lauda, de asemenea, si cu o valoare de 7.9 secunde pentru sprintul 80 - 180 km/h, pe cand consumul mediu de carburant...

BMW Seria 1 de la AC Schnitzer

BMW Seria 1 de la AC Schnitzer

... consumul mediu de carburant reprezinta, din pacate, cel mai mare mister al momentului. Chiar si asa, suntem mai mult ca siguri ca avem de-a face cu un model eficient.

Nici despre pretul modificarilor operate nu avem, ce-i drept, nici un fel de informatie, oficialii celebrei companii de tuning preferand sa anunte in locul acestuia si celelalte bunatati.

Bunatati precum cele doua prelungiri subtile destinate spoilerului fata, capacele din fibra de carbon ce insotesc oglinzile laterale, eleronul proeminent de la nivelul lunetei, dar si jantele din aliaj cu dimensiuni cuprinse intre 18 si 20 inch sau diversele modalitati pentru reducerea garzii la sol cu cativa milimetri.

BMW Seria 1 de la AC SchnitzerBMW Seria 1 de la AC Schnitzer

BMW Seria 1 de la AC Schnitzer

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (18) Poze BMW Seria 1 de la AC Schnitzer
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 3 Decembrie 2015