Acesta este noul YENKO CAMARO. Un muscle car pur-sange cu 1.000 de cai putere sub capota

Acesta este noul YENKO CAMARO. Un muscle car pur-sange cu 1.000 de cai putere sub capota
  • Noul Yenko Camaro este disponibil in doua versiuni
  • Productia este limitata la 25 de exemplare din fiecare
  • Motorul V8 de 6.8 litri a fost modificat radical
Distribuie pe Facebook

Americanii de la Specialty Vehicle Engineering au publicat primele informatii si imagini cu noul Yenko Camaro. Versiunea de inalta performanta este bazata pe Camaro-ul model 2019 si este disponibila in doua configuratii de putere.

Chevrolet Camaro a debutat pentru prima data in 1966 cu un "handicap" in fata rivalilor de la Ford, Plymouth sau Dodge, din cauza unui decret intern dat de un oficial General Motors. Pe scurt, acesta interzicea oricarui model lansat de Chevrolet sa aiba un motor mai mare de 6.6 litri V8.

2019 Yenko Camaro

Insa Don Yenko, fost pilot de curse si pe atunci proprietar de showroom Chevrolet (Yenko Chevrolet), stia ca noul muscle car poate mai mult asa ca a comandat mai multe exemplare Camaro SS, carora le-a inlocuit motorul original cu un V8 de 7.0 litri imprumutat de la Chevrolet-ul Corvette. Asa a luat nastere legendarul Yenko Camaro.

Masinile din imagini sunt cele mai noi versiuni ale acestuia, bazate pe Camaro-ul model 2019 si disponibile in doua configuratii de putere: Stage 1 si Stage 2. Productia este limitata la 25 de exemplare din fiecare.

2019 Yenko Camaro

Yenko/SC Stage 1 Camaro vine cu o capota din fibra de carbon, jante cu diametrul de 20 de inch, covorase si praguri speciale, emblema sYc brodata pe tetierele scaunelor din fata si un motor V8 de 6.8 litri modificat.

Unitatea de propulsie are bloc din aluminiu, pistoane si vilbrochen forjat, chiulasa portata, compresor mecanic si un soft custom pentru ECU. Toate acestea fac ca puterea dezvoltata de motorul V8 sa ajunga la 846 de cai putere. Un Camaro SS standard are 385 de cai.

2019 Yenko Camaro

Stage 2-ul este identic din punct de vedere estetic, cu exceptia jantelor si emblemelor specifice cu inscriptia "1000HP". Pentru ca aceasta este puterea pe care o dezvolta propulsorul de 6.8 litri in cazul sau. Inginerii au ajuns la aceasta putere cu ajutorul unui compresor cu 20% mai mare decat cel disponibil pe Stage 1, o admisie mai performanta, un sistem de injectie si de evacuare imbunatatit si o setare mai agresiva pentru ECU.

2019 Yenko Camaro

Pe langa toate acestea, Yenko Camaro Stage 2 mai beneficiaza de suspensie sport, amortizoare Magnetic Ride Control, diferential cu alunecare limitata, scaune Recaro si un splitter pentru bara fata.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 18 Octombrie 2018